YSP'nin İstanbul mitingi... Önder: İktidar zehri bize içirdi, şerbeti de kendileri içti

Yeşil Sol Parti'nin Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlediği mitinginde İstanbul milletvekili adayları tanıtıldı. Konuşmacılar, "Bir oy Kemal'e bir oy Yeşil Sol'a" dedi

Milyonlar yarın sandık başına giderek oylarını kullanacak.

Siyasi partiler, son dakikaya kadar çalışmalarını sürdürdü.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın başını çeken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, İstanbul Yenikapı'daki Etkinlik Alanı'nda bir mitingi düzenlendi.

Partililer, miting alanına saat 11.00 sıralarında geldi. 13.00’te başlayan miting için polis geniş güvenlik önemleri aldı.

Miting alanına gelen herkes tek tek aranarak içeri alındı. Renkli görüntülerin yer aldığı miting alanında önce müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Bazı ses sanatçılar, Kürtçe ve Türkçe dillendirdikleri şarkılarla alandaki insanları coşturdu.

Ardından İstanbul milletvekilleri adayları tanıtıldı.

Zaman Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Her seferinde seçim koordinasyon merkezinin belirlediği sloganlar dışında, slogan atılmaması uyarısı yapıldı. 

Miting alanında en yoğun ilgiyi cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş gördü. 

Demirtaş ismi her anons edildiğinde alanı dolduran kabalık tarafından coşku ile karşılandı. 

 

Miting-3.JPG
Yeşil Sol Parti'nin İstanbul milletvekilleri adayları tanıtıldı / Fotoğraf: Adem Demir 



"Disa em" (Yine biz) seçim sloganıyla gerçekleşen mitingte milletvekilleri adayları kısa konuşmalar yaparak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve kendilerine oy vermelerini istedi.

Adaylar, "Bir oy Kemal’e bir oy Yeşil Sol'a" dedi.

Miting alanında Independent Türkçe'ye kısa bir değerlendirmede bulunan YSP İstanbul milletvekili adayı gazeteci-yazar Hasan Cemal, "Yarın tarih yazılacak" yorumunda bulundu. 

 

FwAXFwnWcAMmlcK.jpeg
Hasan Cemal, yarına ilişkin kısa bir yorum yaptı / Fotoğraf: Adem Demir 



Cemal şunları söyledi: 

"Türkiye'de yarın seçim sandığında tarih yazılacak. Erdoğan Türkiye'nin başından gidecek." 

Sırrı Süreyya Önder yaptığı konuşmada, her anlamda kullanma süresi geçmiş bir iktidarı geri dönüşüme gönderme vaktinin geldiğini söyledi. 

Önder, iktidar ve Millet İttifakı'nın sahip olduğu imkanlarla Yeşil Sol Parti'nin olanaklarını kıyasladı.

Genç, yaşlı, kadın, erkek insanların türlü mahrumiyet içerisinde olduğunu dile getiren Önder, "Şu seçim dönemini tamamladık. Bunun için başta kadınlar olmak üzere gençler olmak üzere bu il, ilçe ve seçim bürolarımızı yalnız bırakmayan herkese ama herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bizde olup onlarda olmayan bu duruş var. Biz de bir yürek var bu da onlarda yok” diyen Önder, yürüttükleri mücadelelerinin önünde hiç ama hiç kimsenin duramayacağını belirterek, "Güç kullanarak meseleyi silahla çözmeye çalışan iktidarların sonunu getirdik. Sadece yakın dönem siyasi tarihe bakın. Kim gönülle yaptıysa Türkiye halkı onu ödüllendir" şeklinde konuştu. 

İktidarın samimi olmadığını ilk başlarda sorunu çözmek için "gerekirse, baldıran zehri içeriz" diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Sırrı Süreyya Önder, "Zehri bize içirdiler, şerbeti de kendileri içti. Biz kimseden medet ummuyoruz. İrademizle bu barışı inadına getireceğiz. Niye? En güçlü biziz, çünkü haklıyız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Önder'in ardından YSP Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar bir konuşma yaptı. Uçar, iktidarı eleştirdi ve Yeşil Sol Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güçlü bir şekilde temsil edilmesi için seçmenden destek istedi. 

Yeşil Sol Parti'nin mitingi sanatçı İlkay Akkaya'nın konseriyle sona erdi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU