Kruvaziyer yolcusu tuvalete gizli kamera takmakla suçlanıyor

Video görüntüleri 150'den fazla kişiyi tuvaleti kullanırken veya üzerini değiştirirken gösteriyor

Olay, The Harmony of the Seas adlı kruvaziyerde meydana geldi (AFP)

Bir kruvaziyerdeki umumi tuvalete gizli kamera yerleştirdiği iddia edilen bir adama, videoyla röntgencilik yapma ve çocuk istismarı görüntüleri bulundurmaya teşebbüs etme suçları isnat edildi.

Olay, Royal Caribbean'ın Harmony of the Seas gemisinde, nisanda Miami'den başlayan bir Karayip gezisi sırasında meydana geldi.

Bir yolcunun kamerayı fark edip gemi mürettebatına bildirmesinin ardından Jeremy Froias'a söz konusu suçlar isnat edildi. Mürettabat tuvaleti aradı ve o ana kadar aralarında en az 40 çocuğun da bulunduğu 150'den fazla kişinin tuvaleti kullanırken ya da mayo giyerken çekilmiş görüntülerini içeren cihazı buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre kameranın mikro SD kartına kaydedilen birkaç saatlik video, Froias'ın kamerayı wifi aracılığıyla telefonuna bağlamadan önce kayıt cihazını taktığı ve tuvaleti gösterdiğinden emin olmak için açıyı ayarladığı kendi görüntüleriyle başlıyordu.

CNN'in haberine göre, soruşturmayı yürüten FBI'ın San Juan Birimi şu anda potansiyel kurbanların belirlenmesine öncelik veriyor.

Birim, internet üzerinden yaptığı açıklamada, "Siz ve/veya bakmakla yükümlü olduğunuz reşit olmayan kişi(ler) Jeremy Froias tarafından mağdur edildiyseniz veya bu soruşturmayla ilgili bilginiz varsa, lütfen bu kısa formu doldurun" dedi ve geminin en üst güvertesinde sörf simülatörüyle bar arasında bulunan söz konusu tuvaleti 30 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında kullanmış olabilecek kişileri aradıklarını ekledi.

Suç duyurusuna göre Froias'ın "gizli kamerayı tuvalete yerleştirdiğini kabul ettiği" ve 1 Mayıs'ta kamerayı kontrol etmek için geri döndüğünde kaybolduğunu görünce kameranın alındığını anladığı iddia ediliyor.

Froias, pazartesi günü yapılan kefalet duruşmasında üçüncü taraf vasisi olarak eşine teslim edildi ve de 25 bin dolar teminatsız kefalet ödemesine karar verildi. Froias'ın kendi çocukları da dahil reşit olmayan kişilerle gözetimsiz temas kurmaması, internet erişimine izin verilmemesi ve mahkeme tarafından öngörülen kefalet koşulları çerçevesinde pasaportunu teslim etmesi kararı alındı.

CNN'e konuşan Froias'ın avukatı Leo Aldridge, "Froias hakkında resmi bir suçlamada bulunulmadı. Bu nedenle, şu anda hiçbir yorumum yok" dedi.

Royal Caribbean yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Konu derhal yerel ve federal kolluk kuvvetlerine bildirilmiş ve ilgili misafir, soruşturmanın sürmesi için yetkililer tarafından gemiden çıkarılmıştır. Bu aktif bir vaka olduğu için şu anda daha fazla ayrıntı paylaşamıyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU