Senaristlerin grevi Stranger Things'i de vurdu

"Umarız yakında adil bir anlaşmaya varılır ve hepimiz işimize geri dönebiliriz"

2016'da başlayan dizi, IMDB'nin en iyi televizyon programları listesinde 101. sırada yer alıyor (Netflix)

Netflix'in sevilen dizisi Stranger Things'in final sezonu çalışmaları senaristlerin grevi nedeniyle durduruldu.

Dizinin Duffer Kardeşler olarak bilinen yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, grev sırasında yapıma başlamanın "mümkün olmadığını" duyuran bir açıklama paylaştı. 

"Umarız yakında adil bir anlaşmaya varılır ve hepimiz işimize geri dönebiliriz" diyen Duffer Kardeşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çekimler başladığında yazım bitmez. Muhteşem oyuncu kadromuz ve ekibimizle prodüksiyona başlamak için heyecan duysak da, bu grev sırasında bu mümkün değil.

Açıklama, Stranger Things hayranlarına yıllar boyunca dizinin yazar odasına bir bakış fırsatı sunan "Stranger Writers" adlı Twitter hesabından yapıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin 5. ve son sezonunun yazımına, 4. sezonun prömiyerinden kısa bir süre sonra, ağustos 2022'de başlanmıştı. 5. sezonun prodüksiyonunaysa bu yıl içinde başlanması bekleniyordu.

stranger.jpg
Netflix, Stranger Things'in animasyon spinoff'unun geleceğini duyurmuştu (Netflix)


Netflix'te 2022'nin en çok izlenen dizisi olan Stranger Things  grev nedeniyle yapım duraklamalarıyla karşı karşıya kalan Big Mouth ve Cobra Kai gibi Netflix dizileri arasına katılmış oldu.

Amerika Yazarlar Birliği'nin (WGA) greve giden 9 binden fazla üyesi, sektördeki düşük ücretlerin artırılmasını talep ediyor.
 

Independent Türkçe, Variety, Screenrant
 

DAHA FAZLA HABER OKU