James Gunn'dan Avengers: Sonsuzluk Savaşı itirafı: "İstemeyeceğim bazı şeyler yaptılar"

Yönetmen, Chris Pratt'ın yer aldığı ve tartışmalara yol açan sahneyi eleştirdi

James Gunn, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nın (Avengers: Infinity War) senaryosunda yer alan bir dönüm noktasıyla ilgili fikir ayrılığını paylaştı.

İlk kez Gunn'ın ekrana taşıdığı Galaksinin Koruyucuları (The Guardians of the Galaxy) karakterleri, Russo kardeşlerin Avengers filmlerinde de yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Marvel hayranlarının Chris Pratt'in canlandırdığı Peter Quill (namı diğer Star-Lord) hakkındaki fikirleri, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'yla birlikte değişti ve bu durum Gunn'da hayal kırıklığı yarattı.

Pratt, 2019 tarihli gişe canavarı filmde, Gamora'nın (Zoe Saldaña) kurban edilmesinin intikamını almaya çalışıyordu ki pek çok kişi bu eylemin Thanos'un (Josh Brolin) parmağını şıklatıp varoluşun yarısını yok etmesine yol açtığına inanıyor.

Gunn özellikle bu sahneyi onaylamadığını The Hollywood Reporter'a itiraf etti:

İstemeyeceğim bazı şeyler yaptılar.

Gunn'ın Birleşik Krallık'ta (BK) 3 Mayıs'ta gösterime girecek olan son Galaksinin Koruyucuları filmi, hayranların Pratt'in karakterinin eylemlerine dair hayal kırıklığına doğrudan atıfta bulunuyor.

Bir sahnede Star-Lord şöyle diyor:

[Gamora'nın] babası onu sihirli bir uçurumdan attı ve o öldü, sonra ben de kendimi kaybettim ve neredeyse evrenin yarısını yok ettim.

Pratt ve Saldaña yeni filmde Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, Pom Klementieff ve Karen Gillan'la seriye dönüyor.

Film ABD ve Türkiye'de BK'den iki gün sonra, yani 5 Mayıs'ta gösterime girecek.

Bu filmde serinin en popüler geleneklerinden biri terk ediliyor. Film müziklerinin şarkı listesinin yayımlanmasıyla, serinin üçüncü filmle birlikte ayırt edici bir özelliğini yitirmesi öne çıktı: Artık yalnızca 1970'lerin müziklerinden değil, çeşitli müzik dönemlerinden ve tarzlarından yararlanılıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU