İmamoğlu: Bugünün yönetici aklı milleti bölmekle meşgul

İmamoğlu,"Kayyum atanmasına karşıyız" dedi

Fotoğraf: YouTube

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, “Bugünün siyaset aklı, yönetici aklı milleti bölmekle meşgul. Milleti ayrıştırmakla meşgul” dedi.

İmamoğlu, Kars Millet Buluşması’nda konuştu.

Şimdi mültecilerler birlikte 20 milyonluk bir şehri yönetteğini belirten İmamoğlu, “Allah şahit, kalbimi biliyor. Bir gün bile, bir an bile farklı bakmadım, bakamam, bakmam. Bu bir yönetici terbiyesidir. Bu bir ahlaktır. Bundan vazgeçen ülkesine yönetici olamaz, olmamalı, olmamalı” ifadesini kullandı.

“Bize 86 milyon insana eşit bakan bir anlayış lazım” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

Bakın bugünkü anlayış diyor ki bana oy verenler abat olacak, oy vermeyenler bertaraf olacak. Ya da oy verenler yerli ve milli oy vermeyenler terörist. Benim 86 milyon insanım yerli ve milli.

“Biz milletçe bu ülkenin bölünmez parçalarıyız” ifadelerine yer veren İmamoğlu, “Vatanın her karış toprağı bizim. O bakımdan Allah birliğinizi bozmasın. Allah varlığımıza, birliğimize, dirliğimize laf edenlere akıl versin” diye konuştu.

İstanbul’da tekrarlanan seçimlere dair konuşan İmamoğlu, şöyle devam etti:

Zor bir seçim yaşattılar bize. Demokrasi nedir? Bir oy bile kazansan saygı duyacaksın. 13 bin oyu, bunlar yeterli görmediler. ‘Bir şeyler oldu’ dediler.  Çıkıp bir caminin çıkışında ‘çaldılar’ dedi. Bu ülkenin cumhurbaşkanı ‘çaldılar’ dedi, ‘hırsızlar’ dedi. Allah aşkına soruyorum. Bir tane bile hırsız bulamadınız. Yargıladınız, bir tane bile mahkum etmediniz, çıkıp milletten özür dilediniz mi? Dilemediniz. Aynı akıl hala cami avlularında miting yapıyor, insanları bölecek cümleler kuruyor. Ben size çok net ifade edeyim. Varlığımız, birliğimiz, bir arada olmamız, kucaklaşmamız için memleketini seven, milletini seven, ayrımcılık yapmayan herkese eşit gözle bakan erdemli, ahlaklı, hayatı boyunca hak, hukuk adalet diyen 13. Cumhurbaşkanımız geliyor.

Kayyım tepkisi

“Biz milletin iradesine set vurulan, milletin iradesine baskı kurulan hiçbir girişimi kabul etmeyiz. Nasıl ki İstanbul'da seçimi elimizden aldılar. Kars'ta da seçilen birisinin elinden seçimin alınmasına, kayyum atanmasına karşıyız” ifadesini kullanan İmamoğlu, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 86 milyon insanın iktidar olmasının zamanı gelmiştir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU