Hong Kong, ulusal güvenlik davalarındaki yüzde 100 mahkumiyet oranını övgüyle duyurdu

Cumartesi günü Hong Kong "Ulusal Güvenlik Eğitimi Günü"nü kutladı

Arşiv: Hong Kong Baş Yöneticisi John Lee, 15 Nisan 2023 Cumartesi günü Hong Kong'daki Ulusal Güvenlik Eğitimi Günü'nün açılış töreninde konuştu (AP)

Cumartesi günü Hong Kong'da "Ulusal Güvenlik Eğitimi Günü" kutlanırken, Güvenlik Bakanı ulusal güvenlikle ilgili davalardaki yüzde 100 mahkumiyet oranını övgüyle duyurdu.

Başsavcı da yerel savcıların "DNA'sında adaleti korumak" olduğunu söyledi.

Güvenlik Bakanı Chris Tang, Hong Kong'da ulusal güvenlik yasasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen üç yıldaki tutuklama ve kovuşturma çalışmalarına övgüde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tang, bunun "çok ciddi" bir şekilde yapıldığını söylerken ulusal güvenlik suçları nedeniyle yaklaşık 250 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 151'ine geçen ayın sonu itibarıyla suç isnat edildiğini belirtti.

Bakan, "Adli takibata alınan 71 kişinin tamamı hüküm giydi. Hong Kong'dan çok az kişinin adı bunlara karıştı" diye ekledi.

Hong Kong Free Press'e göre Tang, ulusal güvenlik yasasının hükümlerinin "çok açık" olduğunu ve sıradan yurttaşların "yasayı yanlışlıkla ihlal edemeyeceğini" ifade etti.

Başsavcı Maggie Yang ise yabancı medyanın Hong Kong hükümetinin "başka niyetlerle" kovuşturma yapmak için güvenlik yasasını kullandığı iddialarının "tamamen yanlış" olduğunu ve Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarının "her türlü müdahaleden uzak" şekilde yürütüldüğünü basına söyledi.

Yang, Adalet Bakanlığı'nın sanıklara "tamamen adil ve hakkaniyetli bir yargılama" sağladığını da sözlerine ekledi.

Hong Kong yurttaşlarına hukukun üstünlüğünü savunmanın ve adaleti korumanın savcılarımızın DNA'sında olduğunu söylemek istiyorum. Adalet Bakanlığı'na katıldığımızda asıl niyetimiz buydu.

Önceki haftalarda John Lee, "Ulusal güvenlik eğitimi erken yaşlarda başlamalı. Hong Kong hükümeti ilkokullar için atölye çalışmaları düzenleyecek ve şehrin tüm ilkokullarına 60 bin resimli kitap dağıtacak" demişti.

Associated Press kentin katı protesto kurallarının tartışmalara yol açmasının üzerinden birkaç hafta geçmişken, Çin'in Hong Kong'la ilgili işlerini denetleyen üst düzey yetkilisinin cumartesi günü yaptığı açıklamada protestoların halkın görüşlerini ifade etmesinin tek yolu olmadığını söylediğini bildirdi.

Hong Kong ve Makao İşleri Bürosu Başkanı Şia Baolong, suçluların Çin'e iadesini amaçlayan 2019 tarihli yasa tasarısının yol açtığı hükümet karşıtı hareketin "kapanmayacak bir yara" olduğunu söyledi ve bu tür bir kaosun tekrarlanmaması uyarısında bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU