Yapay zeka yanıtladı: Dünyanın en zenginleri yoksul doğsa nasıl görünürdü?

Bir görsel sanatçı, dünyanın en zengin kişilerini "kenar mahalle milyarderleri" görünümünde yeniden tasvir etti

Eski ABD Başkanı Donald Trump (solda) 8 Ekim 2022'de Nevada eyaletinin Minden kentindeki Minden-Tahoe Havalimanı'nda düzenlenen mitingde ve Elon Musk 12 Temmuz 2021'de Delaware eyaletinin Wilmington kentinde (AP)

Hintli bir görsel sanatçı Elon Musk'tan Mukesh Ambani'ye, dünyanın en zengin kişilerini yoksul olarak hayal ederek yapay zeka aracılığıyla ünlü milyarderlerin portrelerini yaptı.

Dijital sanatçı Gokul Pillai, yapay zeka programı Midjourney'i kullanarak Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett, Jeff Bezos, Elon Musk ve Mukesh Ambani'nin "kenar mahalle milyarderleri" görünümünde portrelerini oluşturdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanatçının, Microsoft'un kurucu ortağını bir gecekondunun önünde sadece gri renkli bir peştamal giyerek çıplak göğüsle duran, uzun boylu, zayıf ve yaşlı bir adam olarak çizdiği portre 10 binden fazla beğeni aldı.

Hintli milyarder Ambani ise bu alternatif gerçeklikte tüvit takım elbisesi yerine eski, yıkanmamış gibi görünen büyük beden tişörtü ve mavi pantolonuyla bir çöplüğün yanında duruyor.

Paylaşımda Meta'nın yöneticisi Zuckerberg'ün yapay zeka tarafından yaratılan kirli bir tişört ve mavi bir şortla bir kenar mahallenin ortasında durduğu, ABD'li iş insanı Buffet'ınsa fermuarı açık pantolonunun içine sokulmuş hafif kirli beyaz bir tişört giydiği görülüyor.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gokul Pillai (@withgokul)


Bir kullanıcı, "Muhteşem bir şey bu" diye yazdı.

Başka biri de şöyle dedi:

Warren Buffet burada da zengin görünüyor.

Önceki haftalarda sosyal medya, Zuckerberg'ün gösterişli Louis Vuitton kıyafetleriyle podyumda yürüdüğü, yapay zekanın ürettiği görüntülerle dolup taşmıştı.

 

Mark Zuckerberg, @LouisVuitton için yürüyor


Martta, yapay zeka meraklısı Jyo John Mulloor, Instagram'da Game of Thrones karakterleri Daenerys Targaryen, Jon Snow ve Arya Stark'ı Hint kraliyetinin kıyafetleri içinde gösteren bir dizi resim paylaşmıştı.

Mulloor gönderinin altına, "Eğer George R.R. Martin Game of Thrones için Hintli bir kostüm tasarımcısı tutsaydı" diye yazmıştı.
 


Papa Francis'i büyük beyaz bir şişme montla şık bir şekilde gösteren, yapay zekanın ürettiği görüntü de geçen ayın daha önceki haftalarında sosyal medyada viral olmuş ve kullanıcıları şoke etmişti.

Aralarında model Chrissy Teigen'ın da bulunduğu pek çok sosyal medya kullanıcısı bu şık fotoğrafın gerçek olup olmadığıyla ilgili kafa karışıklığı yaşadığını belirtmişti.

Teigen şöyle yazmıştı: 

Papa'nın şişme montunun gerçek olduğunu düşündüm ve bunun üzerine daha fazla kafa yormadım. Teknolojinin geleceğinde hayatta kalmama imkanı yok.

Trump'ı turuncu hapishane tulumu giyerken gösteren yapay zekanın ürettiği bir başka görüntü de 2016 başkanlık seçimleri öncesinde yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'a yapılan sus payı ödemesiyle ilgili muhasebe kayıtlarını tahrif ettiği iddiasıyla Trump'a yöneltilen 34 ağır suçlamanın ortasında viral olmuştu.

Sahte görüntüler, bunların zararlı dezenformasyon yayabileceğinden korkan yasa yapıcılar ve uzmanlar arasında endişe yaratıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU