Japonya'da bir restoranda ortak kaseye kendi yemek çubuklarını daldıran iki kişi gözaltında

"Bunun bir daha yaşanmamasını içtenlikle diliyoruz"

Suşi restoranları da dahil olmak üzere ülkedeki birçok yemek zinciri, müşterilerin hijyenik olmayan davranışlar sergileyip bunları sosyal medyada paylaşmasından şikayetçi (Pixabay)

Japonya'da bir restoranda ortak kullanılan zencefil kasesine kendi yemek çubuklarını saldıran iki kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların 34 yaşındaki Toshihide Oka ve 35 yaşındaki Ryu Shimazu olduğu öğrenildi.

Olay, ülkenin tanınmış gyūdon zinciri Yoshinoya tarafından işletilen, Osaka'daki bir restoranda meydana geldi.

Türkçede "sığır eti kasesi" anlamına gelen gyūdon, Japonya'nın en popüler yemeklerinden biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pirinç üzerinde terbiyeli sığır eti ve soğanın dizilmesinden oluşan yemek genellikle zencefil turşusu eşliğinde servis ediliyor.

Ancak zencefil turşularının yer aldığı kaseler genellikle ortak kullanılıyor. Hijyenin sağlanması için de müşterilerin bu kaselerdeki turşuları kendi yemek çubuklarıyla değil, buna özel çubuklarla çıkartması ve tabağına alması gerekiyor.

Oka ve Shimazu ise zencefil turşusu kasesine kendi yemek çubuklarını daldırdı. İkili bu yüzden restoranın hizmetini engellemekle suçlanıyor.

The Japan Times'ın aktardığına göre ikilinin bunu kasten yaptığı görüldü. Zira Shimazu yemek çubuklarını zencefil kasesine daldırdığı sırada Oka onu kayda aldı.

Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve geniş çapta yayıldı. Japon polisi bunun ardından harekete geçti.

Shimazu'nun "İnsanları güldürmek istedim" dediği, Oka'nın da "Shimazu'ya komik bir şey yapmasını söyledim. Komik olduğunu düşündüğüm için herkese göstermek istedim" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Adalet Bakanlığı, ikiliye mala zarar verme suçlaması yöneltti.

Zira Yoshinoya, bu olayın ardından Osaka'daki restoranı geçici olarak kapattı ve tüm kaselerindeki zencefil turşularını değiştirmek zorunda kaldı.

Ülke genelinde yaklaşık 1000 restoran işleten firmanın bir sözcüsü, "Bu haberin müşteriler arasında rahatsızlığa ve endişeye neden olması ve genel olarak dışarıda yemek yemenin güvenliğini sorgulamasına sebebiyet vermesi gerçekten üzücü" açıklamasında bulundu:

Bunun bir daha yaşanmamasını içtenlikle diliyoruz.

 

Independent Türkçe, The Guardian, The Japan Times

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU