Erdoğan'dan Hataylılara: Sıkıntı yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir

"İnsan iradesini aşan durumların olmaması, aksaklıkların olmaması mümkün değildir"

Fotoğraf: AA 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği yerlerden birisi olan Hatay’da açıklamalarda bulundu. Adıyaman’da olduğu gibi “helallik” konusunu gündeme getiren Erdoğan, “Eğer sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kırıkhan'da konuşan Erdoğan'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Deprem bölgesine adeta sel olup aktık.

Bizim burada emeğimiz var, dertliyiz. Bundan sonra da emeğimiz olacak. Depremin ilk günlerindeki önceliğimiz olan arama kurtarma çalışmalarının bitmesiyle enkaz kaldırmayı hızlandırdık. Sırf enkaz kaldırma çalışmasının bile ne kadar büyük bir iş olduğunu en iyi siz görüyor ve siz biliyorsunuz.

Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, iki ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.

Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte mevcut duruma göre Hatay'da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz.

İnsan iradesini aşan durumların olmaması, aksaklıkların olmaması mümkün değildir. Eğer sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir.

(Hatay'da su sorunu) Sıkıntının tamamen çözülemediğini biliyoruz. Yeni kuyuların devreye alınmasıyla bu mesele kati olarak çözülecektir.

(CHP’ye) Böylesine büyük bir afette biz can derdindeyiz o ise yalan. Böyle bir felaketi yaşadığımız dönemde böyle bir iftira içerisine girilir mi?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU