Yüzüklerin Efendisi hayranları, yeni filmlerin duyurulmasını üzüntüyle karşıladı

Bir hayran "Bırakın rahat uyusunlar" diye yalvardı

(New Line)

Warner Bros'un 23 Şubat Perşembe günü yeni Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) filmlerinin çekileceğini duyurmasıyla Peter Jackson'ın üçlemesinin hayranlarının üzülmesi bir oldu.

Warner Bros Discovery'nin CEO'su David Zaslav, J.R.R. Tolkien'in sevilen kitaplarına dayanan "birden fazla" yeni filmin Warner Bros Discovery'nin yapım şirketi New Line Cinema tarafından geliştirileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı stüdyo, 2000'lerde Jackson'ın üçlemesini çekmişti. Üçleme, dünya çapında 3 milyar dolar hasılat yapmış, 17 Akademi Ödülü kazanmıştı.

Jackson'ın mirasının lekelenebileceğinden endişe duyan hayranlar, itirazlarını ifade etmek için hemen Twitter'a girdi.

Bloomberg muhabiri Lucas Shaw, "Hiç kimsenin yeni bir fikri yok" diye dert yandı.

Eğlence yazarı Esther Zuckerman ise attığı tweet'te "Yüzüklerin Efendisi'ni seven bir kişi olarak ben, daha fazla Yüzüklerin Efendisi filmi yapmamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
 


Bir hayran, haberin altına Mike Ehrmantraut'un (Jonathan Banks) Walter White'ı (Bryan Cranston) "İyi bir şeyimiz vardı seni aptal o***pu çocuğu! Mükemmeldi. Ama hayır, sen öylece mahvetmek zorundaydın!" diye azarladığı kısa bir Breaking Bad videosu paylaştı.
 


Bir başka hayran "Lütfen seriyi YALNIZ bırakın. LÜTFEN. Bırakın rahat uyusunlar" diye tweetledi.

Amazon, Tolkien'in eserlerinin televizyon haklarına sahipken İsveçli şirket Embracer Group 2022'de, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit (The Hobbit) filmlerinin, oyunlarının, ürünlerinin, tema parklarının ve canlı prodüksiyonlarının haklarını satın aldı.

Embracer Freemode'un CEO'su Lee Guinchard, "Kısa süre önce Middle-earth Enterprises'ı satın almamızın ardından, New Line Cinema ve Warner Bros Pictures'la yeni bir işbirliği içinde bu yolculuğa çıkmaktan ve J.R.R. Tolkien'in eşsiz dünyasını yeni ve heyecan verici yollarla beyazperdeye geri getirmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

Bu eserlerin ne kadar değerli olduğunun farkındayız ve New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures'daki ortaklarımızla birlikte çalışarak geçmişi onurlandırmayı, geleceğe bakmayı ve kaliteyle üretim değerlerine en yüksek seviyede bağlı kalmayı planlıyoruz.

Proje hakkında çıkış tarihleri, yönetmenler ve oyuncular gibi daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı.

Kral Theoden karakterini canlandıran Bernard Hill, yakın zamanda Amazon'un Güç Yüzükleri (Rings of Power) dizisini yerden yere vurarak Jackson'ın üçlemesinin gelecekteki Tolkien uyarlamalarına "tamamıyla" son vermiş olması gerektiğini söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU