CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Hatay'daki son durumu anlattı: Şehir merkezinin tamamının tahliye edilip, sıfırlanması gerekiyor

Hatay'da incelemelerde bulunan Tekin, yıkımın büyük boyutlarda olduğu kent merkezinde yaşayanların tahliye edilmesi gerektiğini söyledi Güvenlik sorununa dikkati çeken Tekin, "Münferit değil, ciddi boyutlarda. Güvenliğin artırılması lazım" dedi

Siyasi partilere mensup birçok milletvekili deprem bölgelerinde dolaşarak izlenimlerini ve halkın taleplerini gerek kamuoyuna gerekse yetkili makamlara iletmeye çalışıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri Hatay'da hem kent merkezi kırsal alanları dolaşarak incelemelerde bulunuyor.

Heyette yer alan isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin. 

Tekin, depremin büyük hasar verdiği ildeki son duruma dair izlenimlerini aktardı.

Şehirdeki durumu "tarihimiz en büyük felaketi" diye niteleyen Tekin, şehir merkezinin acilen tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

"Tamamı mutlaka tahliye edilmeli ve sıfırlanmalı" diyen Tekin, "Özellikle dikey yapılarda çok büyük bir sıkıntı var. Kısmen daha sert zemine çıktığımızda oralarda sorunun daha az olduğunu görüyoruz. Ama şehrin ana merkezi ve caddelerindeki kamu binaları, hastaneler, okullar yerle bir olmuş" dedi.

Bu arada Gürsel Tekin, yanlış anlamaya sebebiyet vermemek için Hatay ilinin tamamının değil, ağır hasarın olduğu kent merkezinin tahliye edilmesi gerektiğini özellikle dile getiriyor. 

"Kentte ciddi güvenlik sorunu var"

Tekin'in aktardığı bilgilere göre kentte ciddi güvenlik sorunu var.

Güvenlik güçlerine çağrıda bulunan Tekin, insanların mallarının korunmasını istedi. 

Güvenlik sorununun bu tür afetlerde görülen münferit türden olmadığını vurgulayan Tekin, ciddi boyutta olduğunu söyleyerek görüşmemiz sırasında sözü bölgedeki bir yerel gazeteciye verdi.

 

yağmacılar.jpg
Kentte yağma olaylarına karıştığı iddia edilen bazı kişiler asker ve polis operasyonlarında yakalandı 

 

Yerel gazeteci: Hava karardıktan sonra silahla nöbet tutuyoruz

Tekin'in sorusunu cevaplayan yerel gazeteci önce "Hava karardığında saat 18.30 olduğu zaman burada silahla nöbet tutuyoruz. Burada yağma var" dedi.

"Çok mu oluyor" sorusuna yerel gazeteci, "Çok oluyor. Sana binayı göstereyim. Yaşlı bir teyze. Teyzeyi de göstereyim. Ağlıyor şimdiye kadar. 5 bin TL'si çalındı. Bunu kim yapar? Vicdansızlar!" diye cevap verdi.

"Güvenlik konusunda asker sayısı az"

Gürsel Tekin, peş peşe gelen vakalardan dolayı vatandaşların haklı olarak güvenliklerini kendilerinin almaya çalıştığını, bireysel silahlarıyla korunmaya çalıştıklarını söyleyerek "Güvenlik konusunda askerlerimiz ciddi çaba sarf ediyor ama sayı az. Mutlaka bütün belli bölgelerde askerlerimizin de güvenlik konusunda görev alması lazım" ifadelerini kullandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU