SGK binaları önünde EYT kuyrukları

Erdoğan'ın açıklamasına göre EYT'den 2 milyondan fazla kişinin etkilenmesi bekleniyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamasının ardından, farlı illerdeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde yoğunluk oluştu.

Sabah erken saatlerden itibaren kuruma gelen çok sayıda kişi, emeklilik işlemleri için ilgili birimlere başvuru yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

EYT'de son durum

Erdoğan'ın başında bulunduğu hükümetler bu yıla kadar emeklilik hakkının kullanılmasında yaş sınırını kaldıracak düzenlemeye karşı çıkarken, en geç haziran ayında gerçekleşmesi beklenen seçimler öncesinde hem kamu maliyesini hem de seçmen davranışlarını etkilemesi beklenen EYT düzenlemesi gibi düzenlemeler yakından izleniyordu.

Erdoğan, kamuoyunda EYT olarak bilinen iki milyondan fazla kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemeyi hayata geçireceklerini, emeklilik hakkının kullanılmasında yaş sınırı uygulanmayacağını açıklamıştı.

Erdoğan sistemin bütçeye maliyeti hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada, "Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

"Prensip olarak 20 veya 25 yıl çalışmış bir kişinin çalıştığı süreden çok daha uzun bir dönem emekli maaşı alabileceği sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz... Geçmiş yıllarda bunun acısı çok yaşanmıştır" diyen Erdoğan, hükümetin yürüttüğü inceleme sonucunda bu kararı aldıklarını belirtti.

 

AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU