Wayne Rooney oyuncu-antrenör olarak Derby County'de

Profesyonel kariyerine ABD'de devam eden yıldız futbolcu Wayne Rooney İngiltere'ye geri dönüyor. İngiltere Championship ekiplerinden Derby County ile anlaşan Rooney, oyuncu-antrenör olarak görev alacak

Wayne Rooney / Fotoğraf: dcfc.co.uk

Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takımlarından DC United'da forma giyen 33 yaşındaki yıldız futbolcu Wayne Rooney, İngiltere'ye geri dönme kararı aldı.

2021'e kadar İngiliz ekibiyle sözleşme imzalayan Rooney, "Derby County'nin bana sağladığı fırsat için çok heyecanlıyım. Ocak ayında ekibe katılmayı dört gözle bekliyorum. Umarım katkı sağlayabilirim. Başta taraftarlar olmak üzere kulüptekilerle tanışmak için sabırsızlanıyorum" açıklamasında bulundu. 

 

 

Wayne Rooney'yi oyuncu-antrenör olarak takımın başına getirme kararı alan İngiltere Championship takımlarından Derby County, Frank Lampard'la yollarını ayırmasının ardından bir dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Phillip Cocu'yu takımın başına getirmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Derby County Teknik Direktörü Philippe Cocu, "Wayne Rooney yetenekli ve birinci sınıf bir futbolcu. Takıma katılmak onun için heyecan verici bir deneyim olacak. Rooney, hem oynadığı kulüplerde hem de İngiltere Milli Takımı'nda mükemmel bir kariyere sahip. O başarılı olmanın ne olduğunu biliyor ve bunun kulübe olumlu etkisi olacağından eminim. Wayne Rooney ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Wayne Rooney - Şampiyonlar Ligi  - dcfc_co_uk.jpg
Wayne Rooney, Manchester United'la 2010-11 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: dcfc.co.uk

 

Geçtiğimiz sezon başından kariyerini MLS'te sürdürme kararı alan Rooney, DC United formasıyla çıktığı 25 maçta 13 gol atıp 7 asist kaydetti. 

Profesyonel kariyerinde 723 maçta forma giyen İngiliz futbolcu, 306 gol, 163 asistlik performans sergiledi. Rooney, 5 İngiltere Premier Lig, 5 İngiltere Süper Kupası, 4 Carling Cup, 1 Lig Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası ve 1 kez de FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU