Queen'den Freddie Mercury'li yeni şarkı

Grubun bateristi Roger Taylor yeni şarkı için "Çok tutkulu bir parça" yorumunu yaptı

Queen, vefat eden grup üyesi Freddie Mercury'nin yer aldığı yeniden keşfedilmiş ve piyasaya sürülmemiş yeni bir parçayı dün paylaştı.

"Face It Alone" (Tek Başına Yüzleş) adlı şarkı, grubun 8 yıldan uzun süredir Mercury'yi içeren ilk ürünü.

Şarkı ilk olarak mayısta, gitarist Brian May ve baterist Roger Taylor tarafından çalınmıştı. Şarkı, grup üyeleri kasımda piyasaya sürülecek The Miracle (Mucize) setinin yeniden yayımlanması üzerine çalışmak için orijinal kayıtları incelediğinde keşfedilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taylor o zamanlar, parça için "Freddie'nin unutur gibi olduğumuz küçük bir cevheri" demişti. May bu ifadeye katılıp "çok güzel, dokunaklı" sözlerini eklemişti.

"Face It Alone", 1988'de grubun Knebworth Park'taki son konserinden sonra oluşturulan The Miracle albümünün yapımı sırasında kaydedilmişti. Ünlü konserde grubu dinlemeye yaklaşık 160 bin kişi gelmişti.

Kayıtlar sırasında grup, birçoğu hiç yayımlanmayan 30 parça kaydetti. "Face It Alone" bugüne kadar dinleyicilerin hiç duymadığı bu şarkılardan biriydi.

Taylor, "Bu parçayı unutmuş gibiydik" dedi.

Ama işte oradaydı, bu küçük mücevher. Bu harika, gerçek bir keşif. Çok tutkulu bir parça.

May, "Ekibimiz bu şarkıyı bulabildiği için mutluyum" dedi.

Bunca yıldan sonra, dördümüzü de dinlemek harika... Evet, Deacy de orada... Stüdyoda tamamlanmamış harika bir şarkı fikri üzerinde çalışıyor, ta ki şimdiye kadar!

Queen

Queen'in "Face It Alone" şarkısı dün yayımlandı (Queen)

 

Grup, Mercury'nin hastalığı sırasında stüdyoda birlikte çalıştı ve o zamanlar grup üyeleri, bunun şimdiye kadar birlikte en yakın çalıştıkları dönem olduğunu söylemişti.

May kayıtlar sırasında, "Atıfları bölmek bizim için çok önemli bir karardı. Egolarımızı stüdyo kapısının önünde bıraktık" demişti. Mercury, "Bence bu, birlikte yazma konusunda en yakın olduğumuz zaman" diye eklemişti.

İlk kez 1989'da piyasaya sürülen The Miracle, küresel başarı elde etmiş, Birleşik Krallık ve birkaç Avrupa ülkesindeki listelerde bir numaraya ulaşmıştı.

Yeni şarkı, 18 Kasım'da piyasaya sürülecek 8 diskli Queen The Miracle Collector's Edition setinin parçası. Set, grubun 13. albümünü tekrar anımsatacak.

Özel sürümde orijinal kayıtlar, demolar, kaba kayıtlar ve "Dog With A Bone", "I Guess We're Falling Out", "You Know You Belong To Me" ve "Face It Alone" dahil daha önce yayımlanmamış 6 parça yer alacak.

Set ayrıca, albümün kayıt seanslarından nadir konuşulan yorumları da içerecek. Burada Mercury "I Want It All"da, "Hepimiz bayılmadan önce, şunu deneyebilir miyim?" gibi şeyler söylerken duyulabiliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU