Selvi: Kılıçdaroğlu ve Erdoğan sıçrama yaptı

"Mansur Yavaş ise uzun süredir sürdürdüğü ikinciliği Kılıçdaroğlu’na kaptırdı"

Fotoğraflar: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar isimli araştırma şirketinin seçim konusunda yaptığı anketi köşesine taşıdı. Selvi, ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarının “sıçrama” yaptığını söyledi.

Hürriyet yazarı, bugünkü köşesinde anketin “Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 22-26 Eylül tarihleri arasında 2 bin 231 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığını” yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, yazısının “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu sıçrama yaptı” başlıklı kısmında şu verilere yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğim” diyenlerin oranı yüzde 39.7’ye yükseldi. Bir ay önce Erdoğan’a destek yüzde 36.48’ken bu oran 3.3’lük bir sıçrama ile yüzde 39.7’ye çıktı.

Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 14.7’ye yükseldi. Bir ay önceki yüzde 14.5 olan desteğini 0.2 puan artırarak yüzde 14.7’ye yükselten Kılıçdaroğlu böylece ikinci sıraya yerleşti. Mansur Yavaş ise uzun süredir sürdürdüğü ikinciliği Kılıçdaroğlu’na kaptırdı. Hatırlarsanız daha önce Kılıçdaroğlu’nun nefesi Yavaş’ın ensesinde demiştim. Mansur Yavaş’ın adaylığı konusundaki belirsizlik onun üçüncü sıraya gerilemesine neden oldu. Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 13.4 çıktı.

Selahattin Demirtaş yüzde 8.6 çıkarken, Devlet Bahçeli yüzde 8.3’le dördüncü sırada yer aldı. Meral Akşener’in yüzde 7 çıktığı ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 3.5’le yedinci sıraya geriledi. Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi sık sık gündeme gelen Abdullah Gül ise yüzde 0.6’yla on ikinci sırada yer alabildi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU