İBB'den Sabah gazetesinin İmamoğlu iddiasına yanıt

“Bu gazete tekziplerimizi yayınlanmadığı için artık tekzip göndermiyoruz ama bu haberle ilgili yasal haklarımızı arayacağız”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin 9 Eylül Cuma akşamı meydana gelen metrobüs kazasıyla ilgili ortaya attığı iddiaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yanıt geldi.

Sabah gazetesinde Harun Sekmen, Barış Savaş, Mustafa Kaya ve Ece Yıldız imzasıyla çıkan haberde özetle şu iddia yer aldı:

İstanbul Avcılar’da 99 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan metrobüs kazasında can pazarı yaşanırken, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Madrigal ve Can Ozan konserinde olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu kazayı öğrenmesine rağmen 4.5 saat konserde kalmaya devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Odatv’ye yaptığı açıklamada "Yani güler misin, ağlar mısın ne diyeyim" dedi ve şöyle devam etti:

Başkan kazayla ilgili müdahaleleri ve çalışmaları yakından takip etti. Metrobüs yolu 2,5 saat sonra açıldıktan sonra da hastanede yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaza yerine gidip orada çalışmaları engelleyecek kalabalık oluşturacak değildi kuşkusuz. Zaten yol normale dönünce, yaralı ziyaretlerinin ardından 23:00 gibi olay yerine de gitti. Yani Sabah’ın konserde dediği saatlerde önce hastane sonra da olay yerindeydi. Ama Sabah’a bakarsan gece yarısına kadar konserde eğlendi. Ne hikmetse konserden tek bir kare görüntüsünü bulamamışlar. Oysa gençler Başkanla fotoğraf çekmekten hoşlanır.

Sabah’ın yalanını başka kesimlerde ispat edebilir ama ben o kısma girmeyeceğim. Yani neredeydi, kiminleydi belli. Bunu açıklamak benim işim değil. Burada odaklanmamız gereken Sabah Gazetesi’nin sistematik yalanları. Gençlik Kolları ya da medyaları hiç fark etmiyor. Vicdanları körelmiş. Kalplerini kötülük sarmış. Bu gazete tekziplerimizi yayınlanmadığı için artık tekzip göndermiyoruz ama bu haberle ilgili yasal haklarımızı arayacağız.

 

Sabah, Odatv

DAHA FAZLA HABER OKU