Sancaktepe'de DKP/BÖG'ün hücre evine operasyon: 5 kilogram patlayıcı ele geçirildi

Operasyonda 3 kişi yakalandı

Fotoğraf: AA

İstanbul Sancaktepe'de Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) örgütünün hücre evine düzenlenen operasyonda bomba hazırlığındaki 3 kişi suçüstü yakalandı, yaklaşık 5 kilogram patlayıcı ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, DKP/BÖG örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik emniyet ve istihbarat güçlerinin devam eden çalışmalarında, örgütün eylem hazırlığında olduğu bilgisi alındı. Bunun üzerine dün saat 21.45 sıralarında Sancaktepe ilçesindeki hücre evine operasyon düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Operasyonda, H.T, C.P. ve O.A. bomba hazırlarken suçüstü yakalandı. Aramalarda, yaklaşık 5 kilogram patlayıcı ve bomba düzenekleri ele geçirildi.

Soylu, sosyal medya hesabından duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sancaktepe'de bir terör hücresi daha çökertildi. DKP-BÖG hücre evinde 3 teröristi yakalayan TEM birimleri, patlamaya hazır 5 kilogram patlayıcı, bomba düzenekleri ve birçok mühimmat ele geçirdi. Allah, İstanbul Emniyeti TEM, istihbarat birimlerimiz ve tüm güvenlik güçlerimizi korusun" ifadelerini kullandı.

TÜGVA saldırısını gerçekleştirdi

Soylu geçen hata cuma günü yaptığı açıklamada İstanbul Gaziosmanpaşa'da TÜGVA binasının yanında meydana gelen patlamaya neden olan saldırının DKP-BÖG tarafından gerçekleştirildiğini kaydetmişti.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU