Biden, Rusya'da tutuklu eski asker Reed'in ülkesine döneceğini açıkladı: Zor kararlar almamız gerekti

Biden, yurt dışında haksız yere tutulan ABD vatandaşlarının ailelerine kavuşması için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da tutuklu bulunan eski deniz piyadesi Trevor Reed'in serbest bırakıldığını ve bugün ailesinin yanına ABD'ye döneceğini açıkladı.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Trevor Reed'i evine tekrar kabul ediyor ve onu çok özleyen ailesine dönüşünü kutluyoruz” ifadesini kullandı.

Eski bir ABD deniz piyadesi olan Reed'in Rusya'da serbest bırakıldığını ve onun için endişelenen ailesine iyi haberi bizzat kendisinin verdiğini belirten Biden, Reed'in serbest bırakılması için çalışan ABD Rehine İşleri Özel Temsilcisi Roger Carstens, ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan ve diğer hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Biden, "Trevor'un evine dönmesini sağlayan müzakereler hafife alamayacağım zor kararlar almamızı gerektirdi. Trevor'un evine güvenli bir şekilde dönmesi yönetimimin önceliği" ifadesini kullanarak, yurt dışında haksız yere tutulan ABD vatandaşlarının ailelerine kavuşması için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uzun süren müzakere süreci sonunda, Rusya'da hüküm giyen ABD vatandaşı Trevor Reed ile 2010 yılında bir Amerikan mahkemesi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Rus vatandaşı Konstantin Yaroşenko ile değişim yapıldığını ifade etmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU