ABD'de evine giderken pitbull saldırısına uğrayan kadın iki kolunun ardından bacağını da kaybedebilir

Kyleen Waltman sabah saat 10.30 sularında Güney Karolina'nın Honea Path kasabasındaki evine dönerken üç köpeğin saldırısına uğramıştı

İki kolu kesilen kadın halen başına gelenlerden habersiz olarak yoğun bakımda uyutuluyor (GoFundMe)

Bu ay maruz kaldığı korkunç köpek saldırısı sonucu iki kolu da ampute edilen üç çocuk annesi Güney Karolinalı kadının kız kardeşi, yakın zamanda başlattığı GoFundMe kampanyasında kardeşinin bacağını da kaybedebileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

38 yaşındaki Kyleen Waltman, 21 Mart'ta sabah saat 10.30 sularında Honea Path'taki evine giderken üç köpeğin saldırısına uğradı.

Kurbanın kız kardeşi Shenna Green, Associated Press'e verdiği röportajda oradan geçen bir kişi 38 yaşındaki kadını yolun kenarındaki hendeğe yuvarlanmış halde bulduğunda kadının hâlâ kendisine saldıran hayvanlarca kuşatılmış olduğunu anlattı. Daha sonra hava yoluyla derhal hastaneye kaldırılan kadın, her iki kolunun da omzuna kadar ampute edilmesi ve bağırsağının bir kısmının alınmasıyla sonuçlanan hayat kurtarıcı ameliyatlara alındı.

Saldırıya uğrayan Waltman'ın diğer kız kardeşi Amy Wynne'ın başlattığı GoFundMe bağış kampanyasının internet sayfasında paylaşılan güncellemede, üç çocuk annesi kadının aldığı yaralar nedeniyle şimdi bir bacağını da kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlatıldı.
 


Wynne, "Doktor bize sol bacağını takibe aldıklarını çünkü çok fazla ölü dokusu olduğunu söyledi, başlangıçta düşündüklerinden daha kötüymüş" diye yazdı. Wynee, kız kardeşine bakan doktorların cuma günü ona olası bacak ampütasyonuna ek olarak kardeşinin omurgasının da yaralandığını söylediğini, bu yüzden de "hareket etmeye çalışarak durumu kötüleştirmemesi için onu uyuttuklarını" aktardı.

Son güncellemeye göre genç kadın hâlâ solunum cihazına bağlı ve ailesi "hâlâ başına geleni bilmediğini" söylüyor.

Olayın ardından Waltman'a saldıran köpeklerden ikisinin pitbull olduğu tespit edildi. Hayvanların üçü de Abbeville Hayvan Kontrol Merkezi'nin bünye ve kontrolü altında kalmaya devam ediyor.
 

saldırıyauğrayankadın-2.jpg
Hâlâ yaşam mücadelesi veren 38 yaşındaki Kyleen Waltman, 21 Mart 2022'de üç köpeğin saldırısına uğradıktan sonra iki kolunu da kaybetti (WSPA)


Yerel TV kanalı WYFF'nin haberine göre köpeklerin sahibi Justin L. Minor tutuklandı ve hakkında iddianame düzenlendi. Hayvanlarla ilgili yasalara dayanarak Minor'a isnat edilen suçlar arasında şunlar yer alıyor: Saldıran ve birini yaralayan tehlikeli hayvanın sahibi için üç ayrı suç isnadı, kuduz kontrolü kurallarının ihlali ve kontrol altında tutulmayan tehlikeli hayvanların mülkün dışına çıkmasına izin vermeyen yasanın ihlali.

Yerel yetkililer olayla ilgili soruşturmanın Abbeville County Hayvan Kontrol Ofisi'yle birlikte çalışan Abbeville County Şerif Bürosu tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU