Perinçek: Türkiye hükümeti, Ukrayna konusunda çok ciddi yanlışlar yaptı

"Rusya ile ABD arasındaki savaşta üstünlük Rusya'da. Rusya eze eze hedefine ilerliyor"

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna konusunda “Türkiye hükümetinin çok ciddi yanlışlar yaptığını” savundu. Perinçek, “Denge siyaseti dünyanın gidişatına uyan bir siyaset değil” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'in sorularını yanıtlayan Doğu Perinçek’in gündeme dair açıklamaları özetle şöyle:

Masaya silahlı başarıyla oturuyorsan o masa senin masandır. Bunun en iyi örneği Lozan'dır.

Rusya ile ABD arasındaki savaşta üstünlük Rusya'da. Rusya eze eze hedefine ilerliyor.

Türkiye hükümeti Ukrayna konusunda çok ciddi yanlışlar yaptı. Türkiye'nin önüne tarihi bir fırsat çıkmıştı, hükümet Türkiye'ye kaybettirdi.

Denge siyaseti dünyanın gidişatına uyan bir siyaset değil. Dünyada yükselen bir Asya var, ABD sürekli yeniliyor. Yani yenilene oynayan çizgi süreci anlamayan bir çizgidir

İsrail'in temel politikası Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail kurmak. İsrail'in Türkiye'yi tehdit olarak görmekten vazgeçeceğini düşünmek bir aymazlıktır.

Türkiye'nin yaşadığımız süreçte Atlantik ve Asya arasında kalma şansı yok. Amerikan emperyalizminin Batı Asya'daki merkezi hedefi Türkiye'yi parçalamak.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU