Donald Trump, DJ'lik yaparken "bayıldığı" parçayı açıkladı: "Eşcinsel ulusal marşı"

Eski ABD Başkanı, "gözde dans şarkısı" sorulduğunda "Y.M.C.A." yanıtını verdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 16 Ekim 2020'de Florida'nın Ocala şehrindeki miting sırasında dans etmişti (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'nın güneyindeki evi Mar-a-Lago'da DJ'lik yaparken Y.M.C.A. çaldığında herkesin buna nasıl "bayıldığını" anlattı.

Trump, çarşamba yüklenen videoda NELK Boys adlı YouTuber'lara, Mar-a-Lago partilerinde müziği kontrol etmeye "bayıldığını" ve ""eşcinsel ulusal marşı" diye de bilinen Y.M.C.A.'yi tercih ettiğini söyledi.

Hiç "plak çevirip çevirmediği" veya DJ'lik yapıp yapmadığının yanı sıra "gözde dans şarkısı" sorulan 75 yaşındaki Trump, "İnanır mısınız, harika müziğe bayılırım. Müziğe hep büyük bir yatkınlığım vardı" dedi.

"Disk çevirmiyorum ama seçerim, sevdiklerimi seçerim" diye ekleyen Trump, YouTuber'lara "Onları neyin dans ettirdiğini biliyor musunuz? Y.M.C.A., ulusal eşcinsel marşı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sefiller (Les Miserables) gibi Broadway gösterilerinden ezgiler içeren favori parçalarına dair Trump, "Hiç duydunuz mu? Buna ulusal eşcinsel marşı diyorlar. Ama Y.M.C.A. onları ayağa kaldırıp hareketlendiriyor" dedi. Eski ABD başkanı, "Bende onlardan çok var" diye ekledi. 

Bu itiraf öncesinde, eski ABD başkanı, The Village People'ın 1978 tarihli hit parçası Y.M.C.A.'yi seçim kampanyası mitinglerinde kullanmış ve bu şarkı 2020'de mağlup olduğu yeniden seçilme girişiminde neredeyse marşa dönüşmüştü.

Billboard'un Ocak 2021'de bildirdiğine göre müzik grubu, Trump'tan 6 Ocak'tan itibaren hit parçalarını kullanmayı bırakmasını istediğini ancak eski ABD Başkanı'nın "zorba" olduğu için bunu yapmadığını söylemişti.

LGBTQ+ savunucuları o sırada Y.M.C.A.'in "eşcinsel marşı" olarak anılmasına karşın Trump yönetiminin Onur Ayı'nı resmen kutlamayı reddettiğine dikkat çekmişti. 

The New York Times'tan Maggie Haberman geçen ay Trump'ın lüks yaz malikanesine dans için konuklar davet ettiğini ve "DJ rolünü eski ABD Başkanı Trump'ın üstlenmesiyle cuma ve cumartesi akşam yemeklerinde harika müzikler çalınacağını" açığa çıkarmıştı.

Trump, NELK Boys'la söyleşisinde, Y.M.C.A.'den sonraki favori şarkısının Sam & Dave'in 1996 tarihli hit parçası Hold on I'm Coming olduğunu söyledi.

ABD Kongre Kütüphanesi, Y.M.C.A.'yı 2020'de "kültürel, tarihi veya estetik açıdan önemli" şarkılar arasına dahil etmişti.

The Independent daha fazla yorum için Trump'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU