Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı genel direniş çağrısı yaptı: İlk hedef Rusların lojistiği

Açıklamada, "Mühimmatı yoksa düşman tankı bir traktörden farksızdır" dendi

Rusya - Ukrayna savaşı 8. gününe girdi (AP)

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, yurttaşlara genel direniş çağrısı yaptı.

Ukrayna Ulusal Haber Ajansı’nın (Ukrinform) aktardığına göre çağrı, kurumun resmi Facebook sayfasında paylaşıldı.

Gönderide, "düşmanın her şeyden önce lojistik destekten mahrum edilmesi gerektiği" ifade edildi:

Ukrayna işgalcilere karşı topyekün direnişe geçiyor. Düşmanın geçici olarak işgal ettiği topraklardaki yurttaşlara sesleniyoruz. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine önemli ölçüde yardım edebilirsiniz!

Açıklama, "Bir numaralı hedef Rus işgalcilerin arka kollarını yok etmek" ifadeleriyle devam etti:

Eğer bulunduğunuz bölgeden Rus zırhlı araç konvoyu geçerse, onu yakıt, mühimmat ve yiyecek konvoyu takip eder. Zırhlı araçların konvoyunu es geçin. Ordumuz onları karşılar. Yolda engeller oluşturun. Trafiği engelleyin. Arka konvoyu yok edin veya alıkoyun.

Gönderide ayrıca Rus birliklerinin arka konvoylarının iyi korunmadığı vurgulandı:

İyi korunmuyorlar, zırhlı değiller. Muharebe tecrübesi olmayan arka birimler tarafından yönetiliyorlar.

Bu açıklamalarla birlikte Genelkurmay Başkanlığı, Ukraynalılara av tüfeklerini, molotof kokteyllerini ve mevcut tüm araçları kullanmalarını da tavsiye etti:

Mühimmatı yoksa düşman tankı bir traktörden farksızdır. Yakıtı yoksa ölü bir demir yığınıdır. Yiyecek yoksa düşmanlar teslim olur.

Rus techizatını tiye aldılar

Genelkurmay Başkanlığı’nın Facebook hesabından paylaşılan bir diğer gönderide ise rus askerlerine verilen başlangıç kitinin görüntüleri yer aldı.

Bir dizi kırtasiye malzemelesinin, pusulanın ve gerekli evrakların görüldüğü video, "Kendilerine 'dünyanın en güçlü ordularından biri' diyen Rusya Federasyonu'nun 'askerlerinin' ne kadar donanımlı olduğunu görün" notuyla paylaşıldı.

Hiçbir şeyi unutmamak için ders kitaplarına bakıyorlar ve hemen Ukrayna’yla savaşa giriyorlar. Kiev'i ele geçirmeye giden Rus işgalcilerin askeri teçhizatını dikkatinize sunuyoruz.

 

 

Rus birliklerin Ukrayna’ya girdiği 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’nın askeri kurumları Facebook ve Twitter’ı yoğun kullanıyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Avrupa ülkelerinin bağışlaması beklenen savaş uçaklarının listesini de Facebook’tan paylaşmıştı.

Aynı liste, Ukrayna parlamentosunun doğrulanmış Twitter hesabından da yayımlanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ukrinform

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU