Ev sinemasından vizyona bu hafta: Bu çatlak artık sıva tutmaz; Çatlak

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmleri yazdı

Kısa bir süre önce MUBI'nin yayın kuşağına eklenen Çatlak; aileden topluma bakan, toplumsal dönüşümün kodlarını olabildiğince iyi bir anlatımla aktaran, insan ilişkilerinin karmaşıklığını, din baba-otorite temeline kurulan aile-toplum yapısının kusurlarını gösteren dikkat çekici bir film.

Ben şahsen filmi izlerken evde sesi soluğu çıkmayan nine gibiydim, hatta kendimi o evin bir köşesinde kendine oturacak bir yer bulamayıp da olan bitene odanın bir yerinde ayakta dikilerek şahit olmuş gibi yorgun hissettim, bir an önce arkadaşlarının yanına gitmek isteyen torun gibi oradan kaçıp gitmek istedim.

Benim için lanse edildiği gibi "Yılın en iyi Türk filmi" statüsünde olmasa da Türkiye'nin sosyolojik ve ekonomik durumunu takdir edilesi gözlemciliğiyle arka plana koyarak karakterlerini birer birer olay örgüsüne dahil eden Fikret Reyhan'ın bu ikinci filmi soluksuz bir şekilde kendini izlettirmeyi başarıyor.


Bu çatlak artık sıva tutmaz; Çatlak

Yönetmen: Fikret Reyhan / Oyuncular: Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Süreyya Kilimci, Görkem Mertsiz, Süleyman Karaahmet, Tuğçe Yolcu, Giray Altınok, Elif Ürse, Mehmet Bilge Aslan, Gülçin Kültür Şahin, Emir Ünver, Canan Atalay, Cihat Süvarioğlu, Taha Bora Elkoca / Süre: 82 dakika
 

 

Eşine az rastlanır cesarette, diken üstü bir aile hikayesi…


Sinemalarda gösterime girmek yerine, eskisine veda edip yeni yılı karşıladığımız şu günlerde sadece MUBI'de sinemaseverlerle buluşmayı tercih eden Fikret Reyhan'ın ikinci uzun metrajlı filmi Çatlak; bir borç ekseninde gelişen hikayesinde çekirdek aile içinden topluma ayna tutmayı ustalıkla başarıyor.

Fikret Reyhan, her repliğin keskin bir gözlem gücünü yansıttığı bu usta işi filmde, muhafazakâr bir ailede maddiyata dayalı ilişkileri, oldukça akıcı bir kurgu ve sarsıcı bir dille anlatıyor.
 

 

Borç yiğidin kamçısıdır

Yakın zamanda babasının isteği üzerine Londra'dan İstanbul'a dönen ve babasının direktifleri doğrultusunda aile apartmanında kendisine bir düzen kuran Fatih, borç yiğidin kamçısıdır diyerek vakti zamanında Türkiye'deki ailesine göndermek üzere İngitere'de can yoldaşı olduğu arkadaşı Ayhan'dan yüklü miktarda borç alır.

Borç, Fatih'in Türkiye'ye dönmesinden epey sonra ödenmeyince Türkiye'ye gelen Ayhan öğretmen olan abisi Cengiz ile birlikte Fatih'in ailesini kibarca ziyaret ederek parasını onlardan istemek zorunda kalır.
 

 

Geçmişte alınmış ama uzun süre geçmesine rağmen ödenmemiş bu borcun talep edilmesi, aynı binada ve iç içe geçmiş eknonomik çıkarlarla yaşayan bu aile içindeki bir fitili ateşleyerek her birinin arasında gizli kalmış ve bastırılmış tüm çatışmaları su yüzüne çıkarır.
 

 

Bir Türkiye portresi

Kalabalık bir aile, bir borç ve çözüme ulaşamayan bir ahlaki çatışma…


Görüşlerinde farklılıklar olsa bile zıtlıklarını görmezden gelip benzerliklerini öne çıkararak bir şekilde bir arada yaşamayı başaran bu aile konu paraya gelince işin rengi herkes için değişiyor.
 

 

Bir an önce ödenmesi gereken yüklü miktardaki borcun neden alındığı ve nereye harcandığı gibi soruların rahatsız edici cevapları, hayatları iç içe dolanmış bu aile içinde kargaşa çıkarırken, ailenin bu krizi ele alma biçimi ülkenin toplumsal yapısına dair de çok şey söylüyor.

Bir apartman dairesinde yavaş yavaş beliren, ilk başta kimsenin fark etmediği ancak giderek büyüyen bir çatlak gibi, filmde aile üyeleri arasındaki çatışma giderek artıyor.
 

 

"Borç yiğidin kamçısıdır" diyerek ailesine destek olmak için borçlanan bir yiğidin borcu herkesi kırbaçlamaya ve acıtmaya başlıyor.

İşin başında oğlunun yolladığı parayı sorgulamayan ve bunu bütün ailenin bekası için harcayan ama ödemeye gelince "faiz haram" ve "bu zaten kumar parası" diyerek menfaatlerini korumaya çalışan baba, çoğu geleneksel Türk ailesinde olduğu gibi bu duruma son noktayı koymak için borcun hepsine ait olduğunu söyleyince öyle ya da böyle bu ailedeki herkesin elini taşın altına koyması gerektiği anlamını taşıyor.
 

 

Bir mangal akşamında bir araya gelen herkes için büyük bir soruna dönüşen borçla ilgili ilk başta herkes babanın fikrine saygı duysa da gecenin ilerleyen saatlerinde konuşmalar herkesin kendi sorunları olduğunu ve bunları bağımsız olarak çözmeleri gerektiğini fark ettikleri hararetli bir tartışmaya doğru eviriliyor.
 


Nihayetinde İstanbul'da aynı binada birlikte yaşayan bir ailenin içinde yarattığı sarsıntıyı tek bir günde anlatan film Türkiye'deki geleneksel aile yapısının içindeki artık sıva tutmayacak derecede açılmış çatlakları da görünür kılıyor.
 

 

Bu dejenere olmuş aile yapısında ahlaklı bir müslüman edasıyla etrafta dolanan ama kafasında kırk tilki dolaşan, kentsel dönüşümün gölgesinde aile apartmanına kaçak kat çıkan muhafazakar bir baba, ilişkiler arasında dengeyi kurmaya çalışan bir anne, evde bakıma muhtaç olan bir nine, birbiriyle sürekli zıtlaşan kardeşler, birbirini çekemeyen gelinler, yastık altı birikimler, mangal başında alınan alkoller, diyet bozan yiyecekler, sonrasında kandaki glikoz miktarını dengelemek için vurulan insülinler, kendilerini bu aile ortamlarına ait hissetmeyen torunlar, kayıtsız göçmen işçi çalıştıran ve aile mirasına göz koyan çakal bacanaklar, batık işlerin üstüne kurulan yeni hayaller ve havalarda uçuşan yeni fikirler ile küçük bir Türkiye portresine de dönüşen film geçmişte dillerden düşmeyen o meşhur Türk aile yapısının günümüzde nasıl dejenere olduğunu da izleyicisine ustalıkla gösteriyor.
 

 

Zoraki bir şekilde dip dibe kalabalık bir şekilde yaşanılan ama bir o kadar da herkesin yalnız ve mutsuz olduğu, sırların en yakınındakine dahi söylenemediği, hataların tekrar tekrar yüze vurulduğu, çözüm odaklı olmaktan ziyade günah keçisi olarak en suçlunun arandığı, aman bana bir şey olmasın gayesiyle suya sabuna dokunmak istemeyenlerin bir araya gelmesiyle oluşan bu küçük topluluk günümüzdeki tipik bir Türk aile yapısının nasıl olduğu gerçeğini acı bir şekilde gözler önüne seriyor.
 

 

Prestijli ödüller

Fikret Reyhan, yazıp yönettiği "Çatlak" filmiyle İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği 40'ıncı İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" dallarında ödül kazandı.

Uluslararası sinema yazarlarından oluşan FIPRESCI de filmi "En İyi Film" seçerek taçlandırdı.
 


Katıldığı 57'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ise filmde ataerkil bir hiyerarşinin gölgesinde olsalar da kendilerine ait pek çok çatışmaları ve sırları izleyiciye başarıyla aktaran tüm kadın oyuncularına "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü kazandıran film Ulusal Film Yarışması'nda da Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü aldı.
 


Sinema Yazarları Derneği tarafından verilen "SİYAD En İyi Film", Ankara Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ödüllerini kazanan film ayrıca 10'uncu Uluslararası Malatya Film Festivali'nde de "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin sahibi oldu.


Haftanın diğer filmleri

Ocak ayında birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan sinema salonları farklı türlerden merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunarken çevrim içi dijital platformlar da vizyona girememiş en yeni filmleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra, "Hatıra Kutusu", "Kaptan Sabertooth ve Minik Korsanlar Kayıp Elmas Peşinde", "Kesişme - İyi ki Varsın Eren", "Kılıç Sanatı Filmi", "Louis Wain'in Renkli Dünyası", "Seans" ve "Son Görev" gibi filmler bu hafta vizyonda kendine yer buluyor.


414. Bölge

Yönetmen: Andrew Baird / Oyuncular: Guy Pearce, Matilda Anna Ingrid Lutz, Jonathan Aris, Colin Salmon, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Ned Dennehy, Olwen Fouéré, Antonia Campbell-Hughes, Fionnula Flanagan, Travis Fimmel, Maggie Cronin, Jorin Cooke, Holly Demaine / Süre: 98 dakika
 

 

Korkmaktan daha insani ne olabilir!..


Netflix'in Bilim Kurgu ve Gerilim Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Zone 414 adlı bu filmde; özel bir dedektif, dahi bir mucidin kayıp kızını ararken, gerçek dünyanın hem içinde hem de dışında bir bölgede yer alan ve özellikle de paralı müşterilere hizmet eden "robotlar şehri" hakkında rahatsız edici bir gerçeği öğrenir.
Robotlar şehrindeki bu robotlar geride kalan insanoğluna hizmet etmek için her görevi özellikle de eğlence ve zevk dünyasındaki görevleri üstlenirler.

Bu bölge adeta sadece bu tür zevkler için yaratılmıştır ve burada her robotun farklı bir görevi vardır.

Çok uzak bir gelecekte, son teknoloji ile üretilen insansı robotlardan oluşan bu kolonide, robotların yaratıcısının kızı aniden ortadan kaybolduğunda, adam kızını evine sağ bir şekilde getirmesi için özel dedektif David Carmichael ile anlaşır.

Eğer bu işi başarırsa büyük bir ödül alacak olan David, bu motivasyonla kayıp kızın izini sürmeye çalışırken, bu süreçte son derece gelişmiş bir yapay zekâ olan Jane ile iş birliği yapar.

Ancak bu sırada hiç beklenmedik bir olay tüm araştırmanın seyrini değiştirir, çünkü birlikte bölgeyi dolaşan ikili, bulundukları yerin kökenlerini sorgulamalarına neden olacak bir şey keşfederler.


Dört Dörtlük Buluşma

Yönetmen: Alessio Maria Federici / Oyuncular: Giuseppe Maggio, Matilde Gioli, Matteo Martari, Tommaso Basili, Ilenia Pastorelli, Soraia Tavares, Luís Filipe Eusébio, Elmano Sancho, Mauro Hermínio, Cristiano Piacenti / Süre: 90 dakika
 

 

Paralel bir evrende aynı kişiye âşık olsaydınız ne yapardınız?..


Netflix'in İtalya Yapımı Romantik Komediler kategorisinde 5 Ocak'ta gösterime girmesi beklenen Four to Dinner (Quattro meta) adlı, ruh eşi kavramına meydan okuyan bu filmde; dört bekâr arkadaş, paralel öykülerde farklı çift kombinasyonlarıyla ekranlara geliyor.

Her insan için bir ruh eşi olduğu çok romantik ama belki de bilim dışı bir teoridir ve Luca ve Sara için bunu test etme cazibesi güçlüdür.

İkili, neredeyse bir meydan okuma olarak, tesadüfen bekar olan dört arkadaşı yemeğe davet eder.

Ama hepsinden önemlisi, bu ruh eşi nasıl yaratıldı, bize mi benziyor yoksa tam tersimiz mi gibi sorular bu süreçte cevaplanmayı bekler.

 

Godzilla Kong'a Karşı

Yönetmen: Adam Wingard / Oyuncular: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Julian Dennison, Lance Reddick, Kyle Chandler, Demián Bichir, Kaylee Hottle, Hakeem Kae-Kazim, Ronny Chieng, John Pirruccello, Chris Chalk, Conlan Casal, Brad McMurray, Benjamin Rigby, Nick Turello, Daniel Nelson, Priscilla Doueihy, Kei Kudo, Bradd Buckley, John Walton, Daniel Tuiara, David Castillo, Kofi Yiadom, Jim Palmer, Valen Ahlo, Travis Arrington, Shaun Barry, Dimitri Belke, Edwin Bond, Chellé Brooks, Eli Burbage, Curtis Bush, Linda Cairns, Svitlana Campbell, Kadrolsha Ona Carole, Amanda Chang, Darny Chau, Linda Chien, Arthur Costa, Tom Coyle, Jess A. Cruz, Keiichi Enomoto, Raul Espericueta, Phil Farmer, Zac Fliss, Piéra Forde, Sean Frazer, Dalton Fugate, Godzilla, Tonia Renee Hammerich, Leighton Hara, Barry Havenga, Charmain Jackson, Timothy Christian Jansen, Raynesa Jonas, Alice Lanesbury, Santi Lawson, Sonny Le, Paul S.W. Lee, Jasmine Liew, Steve Maggs, Van Marten, Niam Mayes, Shawn McBride, Robert McLachlan, Luis Pereira, Joel Pierce, Jon Quested, Tasneem Roc, Charles Sans, Daniel Santana Jr., Scott M. Schewe, Rob Schyff, Sen Shao, Andrea Elizabeth Sikkink, Jason Speer, Jason Szabo, Lara Thomas, Tennille Thomas, Rachel Trautmann, Jacob Turner, Jason Virgil, Scott Wallace, Amber Walls, Drew Walton, Ken Watanabe, Lachlan Winte, Tara Wraith / Süre: 113 dakika
 

 

Efsaneler gerçek; bir savaş vardı ve onlar son ayakta kalanlardı…


Tivibu'nun Kırmızı Halı Kuşağı'nda ilk kez televizyon izleyicisinin karşısına bu hafta çıkan Godzilla vs. Kong adlı bu filmde; Godzilla'nın dünya dışı düşmanı Ghidorah'ı öldürmesinden beş yıl sonra, o ve Kong şu anda dünya yüzeyinde bilinen son aktif titanlar olarak hayatlarını sürdürmektelerdir.

Canavarların dünyada dolaştığı, insanlığın gelecekleri için mücadele ettiği bir zamanda, saldırılarına başlayan Godzilla, önüne çıkan her şeyi yerle bir etmektedir.

Bu sırada Kong ve koruyucuları, gerçek evini bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar ve yanlarında eşsiz ve güçlü bir bağ kurduğu genç, öksüz bir kız olan Jia da vardır, ancak kendilerini beklenmedik bir şekilde öfke dolu Godzilla'nın karşısında bulurlar.

Dünyayı etkileyen bir savaş alanı ortamında hükümet Godzilla'yı durdurmak için başka bir efsaneye yönelir; King Kong.

İki canavar karşı karşıya geldiğinde, insanlık büyük bir tehlikenin ortasında kalır.

Ancak devasa King Kong yenilmez Godzilla ile karşılaşınca, tüm dünya nefesini tutup bu iki canavarın savaşını izlerken hiç kimsenin bilmediği gizemli bir komplo hem iyi hem de kötü tüm yaratıkları sonsuza dek yeryüzünden silmekle tehdit eder.

Görünmeyen güçler tarafından kışkırtılan iki efsane titan arasındaki destansı çatışma, Dünya'nın çekirdeğinin derinliklerinde yatan bir başka gizemi tetikler.

 

Hatıra Kutusu

Yönetmen: Joana Hadjithomas, Khalil Joreige / Oyuncular: Manal Issa, Jade Charbonneau, Reem Khoury, Rim Turki, Hassan Akil, Paloma Vauthier, Isabelle Zighondi, Clémence Sabbagh, Rabih Mroue, Patrick Chemali, Michelle Bado, Nisrine Abi Samra, Halim Abiad, Joe Kodeih, Ghida Younes, Rita Bado, Rea Gemayel, Reina Jabbour / Süre: 102 dakika
 

 

Fantezi ve gerçeklik arasında gizli bir geçmişin gizemleri…


2021 Berlin Film Festivali'nin ana yarışmasında yer alan ve sinemalarda bu hafta gösterime giren Memory Box adlı bu güçlü aile dramı; yirmi yılı aşkın bir geçmişten gelen bir kutu dolusu anının bir anne-kız ilişkisi üzerindeki etkisini irdelerken, Montreal ile Beyrut arasında, tarihin özel yaşamlara düşen gölgesini mercek altına alıyor.

Filmin iki kahramanı, Montreal'de yaşayan Maia ile ergen yaşlardaki kızı Alex'tir.

80'li yıllarda, iç savaş atmosferinin hakimiyeti altındaki Lübnan'da gençliğini yaşamaya çalışmak zorunda kalan Maia, savaş ortamından kaçarak Paris'e taşınan arkadaşı Liza'ya düzenli olarak içerisine ses kayıtları ve fotoğraflar koyduğu mektuplar gönderir.

Adeta Maia'nın gençliğini sergileyen küçük bir müze niteliğinde olan bu kutu, Liza'nın vefat etmesiyle Fransa'dan Maia'nın şimdiki adresine, yani Kanada'ya ulaşır ve Maia'nın kızı Alex'e annesinin hiç bilmediği gençlik hâliyle tanışma fırsatı sunar.

Bir Noel günü anne-kızın evlerine Maia'nın 1980'lerde Beyrut'ta arkadaşına emanet ettiği günceleri, kasetler ve fotoğraflarla dolu bir kutu gelir.

Maia geçmişini kurcalamayı reddetse de kızı Alex için bu kutu annesinin Lübnan iç savaşı sırasındaki çalkantılı, yoğun duygularla dolu gençlik günlerinin gizemini çözecek ipuçlarıyla doludur.

Yapıtlarında yakın tarih yazımı ve görüntülerin hafızayla ilişkisini irdeleyen yönetmen ikilisi, bugüne kadarki bu en yetkin ve olgun filmlerinin yapımında Joana Hadjithomas'ın kendi günceleriyle Khalil Joreige'nin çektiği savaş fotoğraflarından yararlandılar.

 

Issızlık

Yönetmen: David Casademunt / Oyuncular: Inma Cuesta, Roberto Álamo, Alejandra Howard, Asier Flores, Víctor Benjumea / Süre: 92 dakika
 

 

Onu görmesen bile canavar orada…


Efsaneye göre dünyada dolanan ve en zayıf insanları arayan kötü bir canavar varmış.

Uzun bir yaratıkmış; kemikli bir yüzü varmış, yuvalarında gözleri yokmuş ama direkt karşısındaki insanın gözlerinin içine bakarmış ve ne kadar korkarsan o kadar yaklaşırmış.

Ama daha da kötüsü canavarı bir kez görünce ondan sonsuza dek kurtulmak imkansızmış.

Netflix'in İspanya Yapımı Korku Filmleri kategorisinde 6 Ocak'ta gösterime girmesi beklenen The Wasteland / The Beast (El páramo) adlı bu tüyler ürpertici filmde; korkudan beslenen bir varlık, münzevi bir yaşam süren bir aileyi ziyaret eder.

Toplumdan izole yaşayan bu ailenin sakin yaşantısı korkunç bir yaratık tarafından birden altüst edildiğinde aralarındaki bağlar sınanır.

Küçük Diego annesini aklını kaybetme sınırına getiren bu yaratıktan korumaya çalışır.

 

Kaptan Sabertooth ve Minik Korsanlar Kayıp Elmas Peşinde

Yönetmen: Marit Moum Aune, Rasmus A. Sivertsen / Oyuncular: Kyrre Haugen Sydness, Siri Skjeggedal, Leonard Valestrand Eike, Ida Leonora Valestrand Eike, Bartek Kaminski, Charlotte Frogner, Jon Øigarden, Tobias Santelmann, Trond Fausa, Jan Martin Johnsen, Kristoffer Olsen, Jonas Urstad, Laila Goody, Kari Simonsen, Kristin Grue, Niklas Gundersen / Süre: 81 dakika
 

 

Heyecan dolu bir ada yolculuğu sizleri bekliyor!..


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Captain Sabertooth and the Magic Diamond (Kaptein Sabeltann og den magiske diamant) adlı bu film; her dolunayda kendisine sahip olanın dileklerini yerine getirme gücü bulunan sihirli elmasın peşine düşen Kaptan Sabertooth ile minik korsanların hikâyesini anlatıyor.

Efsaneye göre sihirli elmas, her dolunayda sahibinin tüm dileklerini yerine getirir.

Orman lordu Maga Kahnın hayali, karanlık ormandan çıkabilmek ve gün ışığının tadını çıkarabilmektir.

Kaptan Sabertooth'un ise tek dileği, gemisini altın ve mücevherlerle doldurmaktır.

Minik Korsan Pinky sadece sessiz sakin bir hayat isterken, arkadaşı Veronica ise macera dolu bir yaşam arzulamaktadır.

Bu arada Pinky'nin kayıp kardeşi Marco elması alıp kaçmayı başarmış, kızgın Maymun ordusunu peşine takmıştır.

Kaptan Sabertooth ve adamlarının da elmasın peşine düşmesiyle ormanda büyük bir kovalamaca başlar.

 

Kesişme - İyi ki Varsın Eren

Yönetmen: Özer Feyzioğlu / Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Rahman Beşel, Alayça Öztürk Gidişoğlu, Emir Çiçek, Mutlunur Lafçı, Abdülkadir Ömür / Süre: 120 dakika
 

 

Maçka'dan yükselen cesaret, feraset ve yiğitliğin sesi tüm dünyada yankılanacak…


Hiçbir zaman unutulmayacak şehitlerin anısına çekilen ve sinemalarda bu hafta gösterime giren Kesişme - İyi ki Varsın Eren adlı bu TRT Ortak Yapımı film; Trabzon'un Maçka ilçesinde kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışma sırasında terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayatlarını konu ediniyor.

11 Ağustos 2017 tarihinde şehit olan iki kahramanın hayatlarını konu alan filmde, iki şehidin hayat hikayesi, ülkemizde yaşanan terör gerçeğini, Anadolu, Karadeniz'deki çetin yaşam şartlarıyla amansızca mücadele eden çalışkan, fedakâr, sevgi yüklü insanların yaşamlarından kesitlerle beyaz perdeye aktarıyor.

Filmde, mavi ve yeşilin muhteşem buluşmasına tanık olunan Karadeniz'deki bir ailenin, vatan ve insan sevgisini her şeyden önde tutan bir astsubayın yaşamlarından kesitler yer alıyor.

Trabzonsporlu ünlü futbolcu Abdülkadir Ömür'ün, Eren ve kardeşleriyle aynı takımda oynadığı maç sahnesi ve sıcak, samimi Anadolu insanının bilinmeyen yönlerini sergileyen sahneler de büyük ilgi çekiyor.

Gerçek yaşam öykülerinden uyarlanan, izleyicinin içine işleyen senaryosu, duygu yüklü sahneleri, muhteşem oyuncu kadrosu ve Anadolu'nun büyüleyici güzelliklerini sergileyen film görüntüleriyle de Türk sinema tarihinde önemli bir eser olarak yerini almayı hedefliyor.

Müziklerini Fahir Atakoğlu'nun yaptığı Kesişme - İyi ki Varsın Eren filminin senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu kaleme aldı.

Film; Trabzon, Hatay, İstanbul, Gümüşhane, Niğde, Nevşehir, Sivas, Adana ve Ankara olmak üzere dokuz şehirde ve gerçek mekanlarda çekildi, çekimlerde iki yüz mekân kullanıldı, ayrıca filmde yardımcı oyuncular dahil bin yüz doksan beş oyuncu rol aldı.

Trabzon'daki çekimler, Eren Bülbül'ün yaşadığı Maçka ve Köprüyanı Mahallesi ile çevre bölgelerde gerçekleştirildi.

Eren Bülbül'ün ailesiyle yaşadığı ev, fındık bahçeleri, odun topladığı, hayvanları otlattığı yaylalar, Maçka'daki okulu, çarşılar filmde mekân olarak kullanıldı.

Pandemi döneminde alınan önlemler sayesinde hiç koronavirüs vakası yaşanmadan toplam 3 ay süren çekimlerde, 1 helikopter, 22 askeri araç, 54 sivil araç kullanıldı.

Ön hazırlık dahil 10 bin 428 kilometre mesafe katedildi.

Filmde, 407 sahne, 1264 plan çekildi ve 1200 adet kostüm dikildi, 3000 kostüme eskitme yapıldı.

 

Louis Wain'in Renkli Dünyası

Yönetmen: Will Sharpe / Oyuncular: Claire Foy, Benedict Cumberbatch, Andrea Riseborough, Toby Jones, Sharon Rooney, Aimee Lou Wood, Hayley Squires, Stacy Martin, Phoebe Nicholls, Adeel Akhtar, Asim Chaudhry, Taika Waititi, Crystal Clarke, Daniel Rigby, Richard Ayoade, Julian Barratt, Dorothy Atkinson, Nick Cave, Olivia Colman, Fehinti Balogun, Jamie Demetriou, Sophia Di Martino, Siobhan McSweeney, Stewart Scudamore, Simon Munnery, James Eeles, Olivier Richters, Jimmy Winch, Cassia McCarthy, Anya McKenna-Bruce, Indica Watson, Kiki May, Felix Wilde, Windsor Wilde, Norbury Ackland, Christine Callaghan, Alistair Green, Trevor Johnson, Martyn Mayger, Stephanie Perk, David Persiva, Jeska Pike, Owen Price, Richard Price, Jas Rivers, Karol Steele, Alfredo Tavares, Peter Trevor / Süre: 111 dakika
 

 

Her şey ne kadar zorlaşırsa zorlaşsın ne kadar boşa çabalıyormuş gibi hissetsen de dünya hala güzelliklerle dolu…


Dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapan ve sinemalarda bu hafta gösterime giren The Electrical Life of Louis Wain adlı bu film; 1860-1939 yılları arasında yaşayan ve kendi ruh hâlinin yansımalarını da taşıyan büyük gözlü kedi resimleriyle adından söz ettiren İngiliz sanatçı Louis Wain'in hikâyesini konu ediniyor.

Filmde, Wain'in okul hayatı, kariyeri, evlilik yaşantısı gibi hayatının birçok evresi de gözler önüne seriliyor.

On yaşına kadar ailesi tarafından okula gönderilmeyen ve bu yüzden de sıkıntılı bir okul yaşamı geçiren Wain'in West London School of Art'a girmesi ile hayatı değişir.

Sanatı hayatının odağı haline getiren Wain, yirmi üç yaşına geldiğinde kendisinden on yaş büyük olan Emily ile evlenir.

Emily'yi güldürebilmek için sayısız kedi tablosu yapacak kadar büyük bir aşk yaşar Louis Wain.

Ressam, idealist, mucit, boksör olan Louis Wain hayatı boyunca iki şeyi tutkuyla sever; hayatının aşkı, karısı Emily ve evlerine aldıkları sokak kedisi Peter.

Vincent Van Gogh ile aynı dönemde yaşayan ve iki elini de aynı anda kullanarak çizim yapabilme yetisine sahip nadir sanatçılardan olan Louis Wain, şizofreni hastalığıyla boğuşan dahi bir sanatçı, aynı zamanda hasta eşi için her şeyi yapmaya hazır ince ruhlu bir adamdır.

Ancak çiftin mutlulukları uzun sürmez, çünkü evliliklerinin üçüncü yılında karısı Emily meme kanserinden yaşamını yitirir.

Yaptığı bu kedi resimleriyle büyük bir başarıya ve şöhrete ulaşarak sadece kendi hayatını değil dünyadaki herkesin kedilere bakış açısını da değiştirir.

Başına gelen sayısız talihsizlikler ve sıkıntılar süresince içinde fırtınalar kopan zihniyle de büyük bir mücadele yaşar.

Fakat Louis Wain resimleriyle hayata tutunur, Kedilerin Ressamı olarak dünyanın en ünlü ressamları arasındaki yerini alır, ayrıca yaşadığı dönemde evcil hayvan kategorisine girmeyen kedilerin, birçok insanın sempatilerini kazanmasını sağlar.

Oscar adayı Benedict Cumberbatch, çağının en yetenekli ressamları arasında gösterilen Louis Wain rolünde yine benzersiz bir oyunculuk performansıyla, ikonik rollerine bir yenisini daha ekliyor.

Ressamın çalkantılarla dolu hayatının gerçek hikâyesinde Benedict Cumberbatch'e, Altın Küre ve Emmy ödüllerinin sahibi, yetenekli oyuncu Claire Foy eşlik ediyor.

Oscar ödüllü yönetmen Taika Waititi ve ünlü müzisyen Nick Cave'in sürpriz rollerinin de olduğu filmde, Oscar ödüllü oyuncu Olivia Colman seslendirmen olarak yer alıyor.

Rengarenk sahneleriyle izleyenleri büyüleyen filmin prodüksiyon tasarımını Oscar adayı Suzie Davis üstleniyor.

 

Rüya Ülkesi

Yönetmen: Nicholas Jarecki / Oyuncular: Gary Oldman, Armie Hammer, Evangeline Lilly, Greg Kinnear, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Lily-Rose Depp, Guy Nadon, Veronica Ferres, Kid Cudi, Indira Varma, Martin Donovan, Mia Kirshner, Nicholas Jarecki, Michael Aronov, Éric Bruneau, Ellora Torchia, Adam Tsekhman, Duke Nicholson, Hiro Kanagawa, Marcel Jeannin, Daniel Jun, Kwasi Songui, Charles Champagne, Raven Dauda, Hamza Haq, Benz Antoine, Paul Ahmarani, Jonathan Emile, Geordie Johnson, Aalia Adam, Ted Atherton, Noah Ruscica, Jason Cavalier, Alain Goulem, Natacha La Ferriere, Dawn Ford, John Ralston, David Boutin, Sébastien Huberdeau, Nouella Grimes, Billy Bryk, Zach Fraser, Natalie Liconti, Frank Schorpion, Sebastien Beaulac, Rodney Alexandre, Hugo B. Lefort, Marc-André Boulanger, Stephanie Costa, Matt Simard, Martin Doepner, Linda E. Smith, Jérémie Jacob, Kareem Tristan Alleyne, Kenny Wong, Sabrina Campilii, Carlo Mestroni, Ryan Bommarito, Maurizio Terrazzano, Sara Sampaio, Charlie Ebbs, Ayesha Mansur Gonsalves, Meghan Allen, Glen Bowser, Andy Bradshaw, Ivan Peric, Milton Barnes, Chip Chuipka, Kate McIninch, Russell Yuen, Alain Gendreau, Warren ‘Slim' Williams, Luc Morissette, Toni Garrn, L. Fernando Becerra Sánchez, Micheline Chartier, Jay Chevery, Eric Clark, Vicky Limkalan, Raphaël Roberge / Süre: 118 dakika
 

 

İlaç yolsuzluğuna dikkat çeken bir film…


beIN CONNECT'in Dramalar kuşağında bu hafta gösterime giren Crisis adlı bu film; 2015 sonrası özellikle ABD ve Kanada'da milyonları etkileyen opioid krizi sırasında iç içe geçen üç farklı olayı anlatırken madde satıcısı, gizli görevdeki bir polis, bir profesör ve yas tutan bir annenin hikayelerini bir araya getiriyor.

Bir küresel sağlık krizinin hayatlarını nasıl değiştirdiğini ortaya koyan filmde olaylar üç farklı insanın etrafında şekilleniyor.

Oğlu bir uyuşturucu savaşının çapraz ateşinde öldürüldükten sonra intikam arayan bir anne olarak Claire Reimann bu insanlardan birisidir.

Jake Kelly, bir opoid adlı uyuşturucu dağıtım ağını çökertmeye takıntılı gizli bir narkotik ajanı olarak diğer insandır.

Ve son olarak, Doktor Tyrone Browser, etik kurallarını korumak ya da işini sürdürmek gibi zorlu bir seçimle karşı karşıya olan bir üniversite profesörü ve biyokimyacıdır.

Bu üç insanın hikâyesi bir ilaç ağının etrafında kesişir.

Bir uyuşturucu kaçakçısı, Kanada ile ABD arasında çok karmaşık bir Fentanil kaçakçılığı operasyonu düzenler.

Bir ilacın bağımlılığından kurtulan bir mimar, oğlunun narkotikle olan ilişkisinin ardındaki gerçeği takip eder ve bir üniversite profesörü derin hükümet etkisine sahip bir ilaç şirketi olan ve pazara yeni bir "bağımlılık yapmayan" ağrı kesiciyi getiren araştırma görevi üstlenip bir kargaşaya yol açar.

İlk hikâye, bağımlılık yapmayan yeni bir ağrı kesiciyle ilgili araştırma bulgularıyla mücadele eden bir üniversite profesörü ve çalışmasını finanse eden büyük ilaç şirketi hakkındadır.

İlacın kötü yan etkilerini açıklamak istemektedir ancak çok fazla para, güç ve hükümet etkisiyle karşı karşıya kaldığında istediğine ulaşmanın kolay olmayacağını anlar.

İkinci hikâye, Kanada sınırından ABD'ye ilaç kaçıran büyük bir kartelin uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarına yönelik karmaşık bir gizli soruşturmanın parçası olan bir DEA ajanına odaklanıyor.

Üçüncü hikâye ise genç oğlunun aniden ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği çaresizce bulmaya çalışan eski bir ilaç bağımlısı hakkındadır.

 

Seans

Yönetmen: Simon Barrett / Oyuncular: Suki Waterhouse, Madisen Beaty, Inanna Sarkis, Ella-Rae Smith, Stephanie Sy, Djouliet Amara, Jade Michael, Seamus Patterson, Marina Stephenson Kerr, Megan Best, Cliff Sumter, Colleen Furlan, Leah Mitchell, Olatunbosun Amao, Taya Ayotte Bourns, Alexis Erickson-Sliboda / Süre: 92 dakika
 

 

Ortada ölümcül bir sır varsa sadece dışlanmış biri gerçeği ortaya çıkarabilir…

 
Sinemalarda bu hafta gösterime giren Seance adlı bu film; bir grup öğrencinin, yatılı okul Fairfield Akademisi'ne yeni gelen Camille ile eğlenmek için yaptıkları ruh çağırma seansı sırasında yaşananları anlatıyor.

Prestijli bir yatılı kız okulu olan Fairfield Akademisi'nde bir gece altı öğrenci, yakın zamanda yatakhanedeki odasında ölü bulunan bir arkadaşlarının ruhunu çağırmaya karar verir.

Aslında amaçları, okula yeni gelen Camille'e kötü bir şaka yapmaktır, ancak ruh çağırma seansı sırasında aralarından birinin ölümüyle geceleri çok korkunç bir hal alır.

Öğrenciler belki de hiç uyandırmamaları gereken bir şeyi uyandırmıştır.

 

Son Görev

Yönetmen: Adam Lipsius / Oyuncular: Richard Dreyfuss, Mira Sorvino, Pruitt Taylor Vince, D.W. Moffett, Cress Williams, Alejandra Rivera Flaviá, Aiden Malik, Joanna Walchuk, Megan McFarland, Andrea Frankle, David S. Perez, Tye Claybrook Jr., Derek Russo, Charlie James, Kevin Holloway-Harris, Kenneth Charles Graham, Ray Iannicelli, Haviland Stillwell, David Abrams, Todd Milner, Braden Bunch, Kelly Collins Lintz, Alec James, Charlie Benton, Dana Joyce Schiller, Meg Kelly Schroeder, Tom Cohan, Libby Blake, Casey Edwards, Natalie Hendrix, James William Ballard, Jeff Burhans, Sandy Burhans, Daniel Grantham Jr., Kevin Grogan, James Hammond, Grant Henley, Matt Markopoulos, David Michael-Smith, Perla Middleton, Al Pichardo, Felicia M. Reyes / Süre: 98 dakika
 

 

Kimse sonsuza dek yaşayacağım diye düşünmez…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren The Last Job, Crime Story adlı bu film; kanserle mücadele eden eski bir mafya liderinin, hayatını mahveden bir grup soyguncudan intikamını alma çabasını anlatıyor.

Hayatını şiddet, kavga ve cinayetle geçirmiş eski bir mafya babası olan Ben Myers artık emekliye ayrılıp o dünyadan uzaklaşır ve sonrasında kanser hastalığı ile mücadele eder.

Ben bir yandan kendi hastalığı ile uğraşırken bir yandan da demans hastası olan karısına bakar.

Onun hayatı, birgün evlerinin soyguncuların hedefi olmasıyla bambaşka bir hal alır ve bu süreçte kendi karanlık geçmişi ile yüzleşmek mecburiyetinde kalır.

Ben, tüm birikimini çalıp hayatını mahveden hırsızlardan intikam almak için bir plan yapar.

Bunun için de polisi aramak yerine soyguncuları kendi usulünce bulmayı tercih eder.

 

Sword Art Online The Movie: Progressive

Yönetmen: Tomohiko Itô / Oyuncular: Yoshitsugu Matsuoka, Haruka Tomatsu, Kanae Itô, Ayana Taketatsu, Rina Hidaka, Ayahi Takagaki, Miyuki Sawashiro, Hiroaki Hirata, Hiroki Yasumoto, Shiori Izawa, Hidenobu Kiuchi, Satomi Akesaka, Ayaka Asai, Ryan Bartley, Jeff M. Burns, Christine Marie Cabanos, Robbie Daymond, Jade Dennis, Marc Diraison, Yoshio Inoue, Yûki Inoue, Haruki Ishiya, Takeshi Kaga, Sayaka Kanda, Shunsuke Kanie, Naoto Kobayashi, Cherami Leigh, Matthew Mercer, Toshiyuki Morikawa, Cassandra Lee Morris, Bryce Papenbrook, Chris Patton, Jamieson Price, Bill Rogers, Michelle Ruff, Takaya Sakoda, Takumi Sato, Patrick Seitz, Stephanie Sheh, Takahiro Shimada, Christopher Corey Smith, Koichi Soma, Shinya Takahashi, Kirk Thornton, Eiichiro Tokumoto, Joshua Tomar, Cristina Valenzuela, Sarah Anne Williams, Kôichi Yamadera / Süre: 119 dakika
 

 

Bu bir oyun olabilir ama oynadığınız türden değil…


Anime dizisi Sword Art Online'ın sinema uyarlamalarından biri olan ve sinemalarda bu hafta gösterime giren Sword Art Online The Movie: Progressive adlı bu film; 2022'de piyasaya sürülen ve oyunda ölenlerin gerçekte de öldüğü bir online oyunda sıkışıp kalanların hikâyesini anlatıyor.

Daha önce hiç online oyun oynamamış olan ortaokul üçüncü sınıf öğrencisi Asuna, diğer oyuncular gibi Sword Art Online oyununuda oturum açmış olmanın heyecanını uzun süre taşır, ancak bir gün Game Master, oyuncuların oturumu kapatmalarını engeller.

Bu, tüm oyuncuların oyunun içinde sıkışıp kalmasına neden olur.

Çok geçmeden Game Master, bu oyunun diğer oyunlara benzemediği, oyunun içinde ölen bir oyuncunun gerçek hayatta da öleceği duyurusunu yapar.

Böylelikle haberi duyar duymaz paniğe kapılan oyuncular, kurallarını bilmedikleri dünyada havada süzülen demirden kale Aincrad'ı fethetmek için yola çıkar, ancak Aincrad'ın zirvesi görülemeyecek kadar yüksektir.

Ölümün hep çok yakında olduğu bu dünyada günler geçerken kaderini belirleyecek bir karşılaşma yaşanır.

Ve ardından bir ayrılık…

Gözlerinin önündeki gerçeğin insafına kalmış olsa da Asuna, tüm gücüyle savaşmaya devam eder, ta ki karşısına soğukkanlı kılıç ustası Kirito çıkana kadar.

 

Şef Baba 2

Yönetmen: Niyi Akinmolayan / Oyuncular: Chika Agwuike, Dakore Akande, Violet Akhator, Funke Akindele, Uzor Arukwe, Vivian Baba, Okikiola Bakare, Zainab Balogun, Shaffy Bello, Esther Chukwujekwu, Linda Ejiofor, Faith Emeh, Falz, Mawuli Gavor, Kate Henshaw-Nuttal, Daba Iyeimo, Ejiro Metitiri, Chinedu Michael, Beverly Naya, Anthony Nwahiri, Tina Obiora, Obaji Odey, Samuel Okafor, Eso Dike Okolocha, Amaka Olugu, Chioma Omeruah, Legend Onileowo, Ejiro Onojaife, Beverly Osu, Nkem Owoh, Patience Ozokwor, Anita Perez, Orioma Roberta, Rahama Sadau, Broda Shaggi, Joke Silva, Agida Tina, Nedu Wazobia / Süre: 113 dakika
 

 

Bir şeyi gerçekten istiyorsan bir yolunu bulursun, istemiyorsan bir bahane bulursun…


Netflix'in Nijerya Yapımı Romantik Komediler kategorisinde bu hafta gösterime giren Chief Daddy 2: Going for Broke adlı bu devam filminde; Beecroft ailesi, Chief Daddy'nin tüm mirasını harcamaya hazırdır, ancak şirketin yeni CEO'sunun başka planları vardır.

 

Toprak

Yönetmen: Robin Wright / Oyuncular: Robin Wright, Demián Bichir, Sarah Dawn Pledge, Kim Dickens, Warren Christie, Finlay Wojtak-Hissong, Brad Leland, Jordan Bullchild, Dave Trimble, Rikki-Lynn Ward, Mia McDonald, Barb Mitchell, Dennis Corrie, Valerie Planche, Laura Yenga, Randolph West, Darin Grisdale, Darren Poirier, Thomas Komarniski, Shawn Loo, Edmund Gee, Maureen Bronner, Matthew Godden, Jordan Gooden, Vattanak Khun, Bud Klasky, Faith Louissaint, Travis Gordon Phillips, Mike Richards, Jill Maria Robinson, Daniel D'Angelo Sparks, Steve Tsang, Travis Willier / Süre: 89 dakika
 

 

Belirsizlik karşısında bir insanlık hikayesi…


Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan ve beIN CONNECT'in Dramalar kategorisinde bu hafta gösterime giren Land adlı bu filmde; yaşadığı bir trajediden sonra ayakta kalmayan çalışan Avukat Edee Mathis, vahşi ormanda bir kulübeye yerleşir.

Zorlu geçen kış ve onu her an öldürebilecek vahşi hayvanlarla karşı karşıya olan Edee, burada nasıl hayatta kalınacağını öğrenmeye çalışır.

Edee'nin yolu bu sırada yerel bir avcı ile kesiştiğinde, kendi şeytanları ile yüzleşmek zorunda kalır.

 

Uzun Aşkın Kısası

Yönetmen: Josh Lawson / Oyuncular: Rafe Spall, Zahra Newman, Ronny Chieng, Dena Kaplan, Noni Hazlehurst, Josh Lawson, Cheyenne Gunn, Amelia Scurrah, Genevieve Vasdeva, Jordan Lawson / Süre: 90 dakika
 

 

Çılgıncasına kısa olan bu hayatın kaç saniyesini daha boşa geçirebilirsin?..


Netflix'in Avustralya Yapımı Romantik Komediler kategorisinde bu hafta gösterime giren Long Story Short adlı bu film; evlendiğinin ertesi günü uyandığında şok edici bir durumla karşı karşıya kalan genç bir adamın hikayesini konu ediyor.

Hayatını sürekli bir şeyleri erteleyerek geçiren Teddy evlendiğinin ertesi günü uyandığında şoke olur ve yaşantısı bambaşka bir hal alır; Teddy, her birkaç dakikada bir, bir sonraki yıla atlamaktadır.

Zaman geçip giderken Teddy, hızla değişen bu hayatını kontrol edemez.

Bu durum üzerine Teddy, hayatının aşkını kaybetmemek ve kaçırdığı zamanları geri alabilmenin yolunu bulmak için çabalar.

 

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2021 öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.

beIN CONNECT

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün izleyicilerine diledikleri zaman diledikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT'in zengin kütüphanesinde ocak ayının bu ilk haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Amerikan Başkanı (The American President, 1995)
  • Cinnet (Frenzy, 1972)
  • Collective (Colectiv, 2019)
  • Çılgın İkili (Bad Boys, 1995)
  • Çılgın İkili II (Bad Boys II, 2003)
  • Dante Yanardağı (Dante's Peak, 1997)
  • Davetsiz (The Wretched, 2019)
  • Düşler Ülkesi (Dreamland, 2019)
  • Ejder Yürek (DragonHeart, 1996)
  • Gece Yarısına Kadar Altı Dakika (Six Minutes to Midnight, 2020)
  • Goosebumps: Canavarlar Firarda (Goosebumps, 2015)
  • Güzel Tanık 2 (Cat Run 2, 2014)
  • Harika Hırsız (Gambit, 1966)
  • İkinci Bahar (Breezy, 1973)
  • İnsan Sesi (The Human Voice, 2020)
  • İşgal (Bushwick, 2017)
  • Kaptan Drake (The Immortal Voyage of Captain Drake, 2009)
  • Köfte Yağmuru 2 (Cloudy with a Chance of Meatballs 2, 2013)
  • Kurt Adam: İçimizdeki Canavar (Werewolf: The Beast Among Us, 2012)
  • Maudie: Hayatın Renkleri (Maudie, 2016)
  • Meraklı Maymun Vahşi Batı'da (Curious George: Go West, Go Wild, 2020)
  • Mezbaha No.5 (Slaughterhouse-Five, 1972)
  • Osmanlı Subayı (The Ottoman Lieutenant, 2017)
  • Polaroid (2019)
  • Ridgemont Lisesi'nde Hızlı Günler (Fast Times at Ridgemont High, 1982)
  • Şirinler: Kayıp Köy (The Lost Village, 2017)
  • Tehlikeli Oyun (Saturday Fiction, 2019)
  • Uzay Mikrobu (The Andromeda Strain, 1971)
  • Vegas'ta Korku ve Nefret (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998)
  • Wendy (2020)
  • Yeşil Yaban Arısı (The Green Hornet, 2011)
  • Zirvede Ölüm (The Eiger Sanction, 1975)

FilmBox

FilmBox ve FilmBox Extra ekranları yılbaşında yıldızlarla ışıl ışıl parlıyor.

6 kıtada 42 televizyon kanalı ve dijital servisleriyle faaliyet gösteren 90 milyon aboneye sahip global bir medya şirketi olan SPI International, bünyesinde yer alan FilmBox ve FilmBox Extra kanalları yeni yılda da dünya yıldızlarının ışıltısını ekranlarınıza getirmeye devam ediyor.

En iyi filmlerin adresi FilmBox ekranlarında sekiz, aksiyon ve gerilim ağırlıklı filmlere ağırlık veren FilmBox Extra ekranlarında ise altı muhteşem film, yılın bu ilk günlerinde izleyicilerini bekliyor.

FilmBox izlemek isteyen sinema severler, seçkin TV platformları TV+ Kanal 20, KabloTV Kanal 336, D Smart Kanal 19 ve Vodafone TV üzerinden kanala ulaşabiliyor.

FilmBox içeriklerine ayrıca, www.filmbox.com websitesi ve FilmBox+ uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

Yeni yılın bu ilk günlerine bir sinema maratonu keyfi katan birbiri ardına yayınlanacak filmler şöyle;

  • Altın Noel (A Golden Christmas, 2009)
  • Anne (Tully, 2018)
  • Arif V 216 (2018)
  • Aşk Olsun Baba! (My Dad's Christmas Date, 2020)
  • Bir Noel Öpücüğü (A Christmas Kiss, 2011)
  • İki Eli Kanda (Hell or High Water, 2016)
  • John Wick 3 (John Wick: Chapter 3 - Parabellum, 2019)
  • Kaçış Yok (No Escape, 2015)
  • Kahramanlar (Heroes, 2009)
  • Sicario (2015)
  • Son Şans (Southpaw, 2015)
  • Yeni Yıl Sürprizi (A Christmas Star, 2015)
  • Yılbaşı Postası (Christmas Mail, 2010)
  • Zafere Hücum (Rush, 2013)

MUBI

MUBI ocak ayında koleksiyonuna eklediği filmlerle, sinemanın heyecanıyla dopdolu bir yılın müjdesini veriyor.

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin, dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında ocak ayının bu ilk haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Amcam (Mon Oncle / My Uncle, 1958)
  • Amina (2019)
  • İnatçı Bir Adam (Lerd / A Man of Integrity, 2017)
  • Julieta (2016)
  • Körkütük (Druk / Another Round, 2020)
  • Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası (Amok, 1994)

Netflix

190'dan fazla ülkede 214 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in ocak ayının bu ilk haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

  • #FollowFriday (2016)
  • 1BR (1BR: The Apartement, 2019)
  • 300 Spartalı (300, 2006)
  • Adamım Benim! (I Love You, Man, 2009)
  • Aklım Karıştı (Girl, Interrupted, 1999)
  • Annie (1982)
  • Aşkın Müziği (Cadillac Records, 2008)
  • Ben Efsaneyim (I Am Legend, 2007)
  • Benim Zengin Dostlarım (Friends with Money, 2006)
  • Benimle Kal (Stand by Me, 1986)
  • Büyük Balık (Big Fish, 2003)
  • Canavarlar Yaratıklara Karşı (Monsters vs. Aliens, 2009)
  • Casino Royale (2016)
  • Cats (2019)
  • Cesur Yürek (Braveheart, 1995)
  • Charlie'nin Çikolata Fabrikası (Charlie and the Chocolate Factory, 2005)
  • Cinayet Gecesi (Fracture, 2007)
  • Çığlık 4 (Scream 4, 2011)
  • Çılgın Yılbaşı (Christmas with the Kranks, 2004)
  • Devriye (Linewatch, 2008)
  • Drew Amca (Uncle Drew, 2018)
  • Efsane Beşli (DreamWork's Rise of The Guardians, 2012)
  • Ejderha Dövmeli Kız (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011)
  • En Büyük Korku (The Sum of All Fears, 2002)
  • En Uzun Mesafe (The Longest Yard, 2005)
  • Evlilik Öpücüğü (The Wedding Singer, 1998)
  • G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi (G.I. Joe: The Rise of Cobra, 2009)
  • Geronimo: Bir Amerikan Efsanesi (Geronimo: An American Legend, 1993)
  • Geyik Muhabbeti (Road Trip, 2000)
  • Gizemli Adaya Yolculuk (Journey 2: The Mysterious Island, 2012)
  • Godzilla (1998)
  • Gönüllü Kahraman (Nacho Libre, 2006)
  • Görünmeyen Tehlike (Hollow Man, 2000)
  • Gremlinler (Gremlins, 1984)
  • Günahlardan Kurtuluş (Redemption of a Rogue, 2020)
  • Hayalet Sevgilim (Ghosts of Girlfriends Past, 2009)
  • Hayatım Yalan! (Just Go with It, 2011)
  • Herkes Onun Peşinde (Malibu's Most Wanted, 2003)
  • Hırsızlar Şehri (The Town, 2010)
  • Hiç Bitmeyen Öykü (Die unendliche Geschichte / The NeverEnding Story, 1984)
  • İki Eli Kanda (Hell or High Water, 2016)
  • İntikam Uğruna (Doing Hard Time, 2004)
  • İz Peşinde (True Grit, 2010)
  • Jack ve Jill (Jack and Jill, 2011)
  • Jonah Hex (2010)
  • Kaçak Gelin (Runaway Bride, 1999)
  • Kanca (Hook, 1991)
  • Kapışma (Snatch, 2000)
  • Karanlık Gölgeler (Dark Shadows, 2012)
  • Kayıp Çocuklar (The Lost Boys, 1987)
  • Korku Hikâyeleri (Scary Stories to Tell in the Dark, 2019)
  • Köpeğim Skip (My Dog Skip, 2000)
  • Kung Fu Panda (2008)
  • Kutup Ekspresi (The Polar Express, 2004)
  • Marie Antoinette (2006)
  • Ne Yaptığını Biliyorum (I Know What You Did Last Summer, 1997)
  • Ne Yaptığını Hala Biliyorum (I Still Know What You Did Last Summer, 1998)
  • Neşeli Ayaklar (Happy Feet, 2006)
  • Neşeli Ayaklar 2 (Happy Feet Two, 2011)
  • Ninja Kaplumbağalar (Teenage Mutant Ninja Turtles, 1990)
  • Ninja Kaplumbağalar 2 (Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze, 1991)
  • Ninja Kaplumbağalar 3 (Teenage Mutant Ninja Turtles III, 1993)
  • Ninja Kaplumbağalar (TMNT: Teenage Mutant Ninja Turtles, 2007)
  • NXIVM Tarikatından Kaçış: Bir Annenin Kızını Kurtarmak İçin Mücadelesi (Escaping the NXIVM Cult: A Mother's Fight to Save Her Daughter, 2019)
  • Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far from Home, 2019)
  • Özgür Willy (Free Willy, 1993)
  • Özgür Willy 4: Korsan Koyu'ndan Kaçış (Free Willy: Escape from Pirate's Cove, 2010)
  • Paranormal Olay (Paranormal Activity, 2007)
  • Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris, 2011)
  • Pazar Günahları (First Sunday, 2008)
  • Quantum of Solace (2008)
  • Sarma Sigara (Hand Rolled Cigarette, 2020)
  • Seksi Futbolcu (She's the Man, 2006)
  • Silverado (1985)
  • Sosyal Ağ (The Social Network, 2010)
  • Superman Dönüyor (Superman Returns, 2006)
  • Şef Baba (Chief Daddy, 2018)
  • Taksi Şoförü (Taxi Driver, 1976)
  • Tatil (The Holiday, 2006)
  • Terminatör 2: Mahşer Günü (Terminator 2: Judgment Day, 1991)
  • Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi (Terminator 3: Rise of the Machines, 2003)
  • Terminatör: Kurtuluş (Terminator Salvation, 2009)
  • The Gentlemen (2019)
  • Timsah Dundee 2 (Crocodile Dundee II, 1988)
  • Truva (Troy, 2004)
  • Uçaklar, Trenler ve Otomobiller (Planes, Trains & Automobiles, 1987)
  • Umut Işığım (Silver Linings Playbook, 2012)
  • Üvey Kardeşler (Half Brothers, 2020)
  • Vahşi Vahşi Batı (Wild Wild West, 1999)
  • Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, 1994)
  • Vatansever (The Patriot, 2000)
  • Vurgun (Heist, 2001)
  • Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)
  • Woo (1998)
  • Yuva (The Nest, 2020)
  • Zaman Aşımı (Time Out, 2019)

Tivibu

Tivibu, pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş macera, aksiyon ve eğlence dolu en yeni filmleri yeni yılda da ekranlara getirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun izleyicisine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde ocak ayının bu ilk haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Çıkış (Eksiteu / Exit, 2019)
  • Fanatik (The Fanatic, 2019)
  • Kim Daha Mutlu? (2019)
  • Londra'da Kaybolmak (Lost in London, 2017)
  • Plaza (2020)
  • Samuray Maratonu (Samurai Marason / Samurai Marathon, 2019)

TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları yeni yılda da izleyenlerine sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri orijinal dilleriyle sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin ocak ayının bu ilk haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

Batlır (My Name is Batlır, Not Butler, 2018)

  • Bulutların Ardında (2017)
  • Dağların Ardında (Tramontane, 2016)
  • Doğayla Mücadele (Against the Wild, 2013)
  • Dunkirk (2017)
  • Görevimiz Tehlike II (Mission: Impossible II, 2000)
  • Görevimiz Tehlike III (Mission: Impossible III, 2006)
  • İnek (The Cow, 1969)
  • İyi Olan Kazansın (The War with Grandpa, 2020)
  • Journeyman (2017)
  • Kaçış Yok (No Escape, 2015)
  • Kovan (2019)
  • Kung Fu Panda 3 (2016)
  • Marie Curie (Marie Curie: The Courage of Knowledge, 2016)
  • Motosiklet Günlüğü (Diarios de motocicleta / The Motorcycle Diaries, 2004)
  • Raoul Taburin (2018)
  • San Andreas Fayı (San Andreas, 2015)
  • Süper Kahraman (Supa Modo, 2018)
  • Wyatt Earp (1994)
  • Yeni Hayat (2015)

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU