New York emniyetinde Noel partisi skandalı: Çaylak polis, amirine kucak dansı yaptı

"Yaptığımdan çok utanıyorum"

Görev yeri değiştirilen Teğmen Nick McGarry, 2010'dan beri New York Polis Teşkilatı'nda görev yapıyor (New York Post)

ABD'nin New York eyaletinde polislerin düzenlediği Noel partisine kucak dansı damga vurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

16 Aralık'ta düzenlenen partide çaylak bir kadın polis, amiri Teğmen Nick McGarry için kucak dansı yaptı. Olaya ilişkin görüntülerin yayılmasının ardından soruşturma başlatılırken McGarry'nin görev yeri değiştirildi.

Videoda çaylak polisin McGarry'nin kucağında dans ettiği görülüyor. Dansın bitmesinin ardından Teğmen McGarry, adı açıklanmayan kadına sarılıyor. New York Post, McGarry'nin evli ve çocuklu olduğunu yazdı.

Gazeteye konuşan ve kimliği gizli tutulan bir polis, McGarry'nin olayın ardından "batırdığını" bildiğini öne sürdü:

Bu işte astınla bir şeyler karıştırmak kesinlikle kabul edilemez. Çaylak polis bunu pek iyi bilmiyor çünkü o işe yeni girdi.

Kaynak, McGarry'nin eylemlerinin "kötü bir örnek teşkil ettiğini" savundu. Öte yandan kadın memurun disiplin cezası alıp almayacağı belli değil.

Gazeteciler, McGarry ve eşi Melissa McGarry'iyle dün görüşmeye çalıştı. Melissa, muhabirlere tepki gösterdi. "Bu dünyada endişelenecek başka şeyler var" diyen Melissa, gazetecilere küfretti.

New York Polis Teşkilatı'na bu yıl katılan çaylak polisin polisin babası da basına demeç verdi. Kızının kendisine "Baba hata ettim. Yaptığımdan çok utanıyorum. Seni ve ailemi utandırdım" dediğini aktaran adı açıklanmayan adam şöyle konuştu:

Kızım olay yüzünden yıkıldı, tekrar tekrar ağladı. O genç, teğmense evli. Teğmenin bilmesi gerekirdi. Onları dava edeceğim.

 

Independent Türkçe, New York Post, NY Daily News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU