Dünya Ekonomik Forum'u Davos'ta yapılacak zirveyi Omicron varyantı nedeniyle erteledi

Organizatörlerin yaptığı açıklamaya göre iş dünyası ve siyasal liderlerin bir araya geldiği etkinlik Omicron varyantına dair devam eden belirsizlikten dolayı ertelendi

Dünya Ekonomik Forum'u (WEF) Davos'ta Ocak'ta yapılacak olan her yıl düzenlenen zirveyi 2022'nin ortalarına erteledi / Fotoğraf: Reuters

Dünya Ekonomik Forum'u (WEF) Davos'ta Ocak'ta yapılacak olan her yıl düzenlenen zirveyi 2022'nin ortalarına erteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Organizatörlerin yaptığı açıklamaya göre iş dünyası ve siyasal liderlerin bir araya geldiği etkinlik Omicron varyantına dair devam eden belirsizlikten dolayı ertelendi.

Avrupa ülkeleri Noel'de ek önlem getirmeyi değerlendiriyor

Koronavirüsün hızlı yayılan Omicron varyantı nedeniyle sosyal hayata yeni bir kısıtlama getirmekten şu ana kadar kaçınan İngiltere'de bakanlar kurulu toplantısının sonuçları izlenirken, Avrupa'nın diğer ülkelerinde Noel tatil döneminde kısıtlama getirilip getirilmemesi değerlendiriliyor.

Avrupa ülkeleri ve ABD'de Omicron varyantı vakalarının sayısı katlanarak artarken, İngiltere'nin başkenti Londra'da Omicron varyantı kaynaklı vaka sayısının her 2-3 günde bir iki katına çıktığı görüldü.

Koronavirüsün Omicron varyantı ilk olarak Afrika'nın güneyinde ve Hong Kong'da tespit edildi. Ardından 89 ülkeye yayılan Omicron'a bağlı gelişen hastalığın şiddeti ise belirsiz kalmaya devam ediyor.

Hollanda dün itibarıyla faaliyetleri hayati önem taşımayan tüm mağaza, restoran, spor salonu ve kamusal alanları kapsayan 14 Ocak'a kadar sürecek bir tecrit uygulaması başlattı.

Birleşik Krallık Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, yeni koronavirüs varyantı Omicron kaynaklı 12 ölüm gerçekleştiğini ve şu anda Omicron ile enfekte olmuş olan 104 kişinin hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Hükümetin Noel tatil dönemi öncesinde daha katı kısıtlamalar uygulayıp uygulamayacağı sorulan Raab "Kesin olarak garanti veremem" dedi.

Alman hükümetinin bilim danışma kurulu ise dün yaptığı açıklamada ek dozların virüsün yayılmasını engellemeye yeterli olmayacağını belirterek temasların daha da sınırlandırılması gerektiğini ifade etti.

İrlanda, Cuma günü bar ve restoranların akşam 8'de kapanması kararı alırken büyük toplanmalar için kapasiteyi düşürdü.

Dünya borsaları Omicron vakalarındaki artışla görülen kısıtlamaların ekonomiye etkisi hakkındaki endişelerle düşerken, Avrupa hisse piyalasarı yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU