Mehmet Ağar’dan Mehmet Eymür’e: Söyledikleri doğru olsaydı, 'MİT Müsteşarı' olarak emekli olurdu

Ağar, Eymür’ün iddialarının konuşulmasına gerek olmadığını ifade ederken, “Söyledikleri doğru olsaydı, 'MİT Müsteşarı' olarak emekli olurdu” dedi

Fotoğraf: AA

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, geçmişte işkence yaptığını itiraf eden ve pişmanlık duymadığını bildiren eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün kendisine yönelik açıklamalarına tek cümlelik yanıt verdi.

Eymür, Ağar için “Gücü gayrimeşru hayattan geliyor” demişti. Bu sözlere Ağar, "Söyledikleri doğru olsaydı, 'MİT Müsteşarı' olarak emekli olurdu" karşılığını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

T24 yazarı Tolga Şardan yazısında, Eymür’ün iddialarını Mehmet Ağar'a sorduğunu kaydetti.

Ağar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Şardan yazısında "Ağar, Eymür’ün iddialarının doğru olup olmadığını konuşmaya bile gerek olmadığını söyledi. 'Eğer söyledikleri doğru olsaydı; MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu' cümlesini kurdu" ifadelerine yer verdi.

Eymür, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na yaptığı açıklamaların ardından Halk TV canlı yayınına katılmıştı.

"Samimi söyleyeyim mi, o kadar çok sorgudan geçtim ki, yaptım dediğim hakikaten yaptım mı yapmadım mı onu da bilmiyorum. Gençken daha şeydim tabii, daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben, hiçbir zaman. Falakalardır, klasik, attım. İşkence tabii ki suçtur" diyen Eymür, Mehmet Ağar'ın gücünü gayrimeşru hayattan aldığını söylemişti.

Eymür, "Burun ameliyatı geçirdiği söyleniyor, kokain kullananlarda olur" ifadesini kullanmıştı.

Burun ameliyatı iddiasına yanıt

Şardan, Ağar’ın burun ameliyatı konusundaki açıklamalarını da aktardı:

(Ağar) Bir de Eymür’ün ‘Burun ameliyatı oldu’ açıklamasını yanıtladı, Ağar: ‘Yıllar önce Çapa’da olduğum burun ameliyatı. Burnumun içinde kemik parçası vardı. Deviasyon dedikleri. Ameliyatlarım devletin kayıtlarındadır’ cevabını vermekle yetindi.

 

Independent Türkçe, T24, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU