Almanya'da bir otopark, LGBT+ bireyler ve mültecilere özel yer hazırladı

Bu uygulamayı eleştirenler de var

Otopark yerinin arkasındaki duvara yazılan "Vielfalt Parkplätze", Türkçede "Çeşitlilik Yeri" anlamına geliyor

Almanya’nın Hanau kentindeki bir otopark, LGBT+ bireyler ve mülteciler için park yerleri hazırladı.

Hanauer Parkhaus GmbH adlı şirketin yöneticisi Thomas Morlock, geçen hafta yapılan açılışta üç park yerinin amacının "korunma ihtiyacı hisseden kişilere yardım etmek" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Morlock, gökkuşağı renkleriyle boyalı yerlerin "farklılık ve hoşgörü adına dikkat çeken renkli bir sembol olması" için hazırlandığını kaydetti. Park yerlerinin aslında "ayrı bir grup" için hazırlanmadığı; nefrete ve dışlanmaya karşı olan bütün sürücülerin burayı kullanabileceği duyuruldu.

Gelen bazı homofobik ve zenofobik (yabancı düşmanı) tepkiler, eylemimizin haklılığını ve gerekliliğini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Şirket ayrıca otoparkın kamerayla izleneceğini açıkladı.

Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından pek çok kişi eleştirilerde bulundu. Twitter’da bir kullanıcı haberi paylaşıp Almanya’nın "geçim sıkıntısı çeken bekar anneler ve çöplerde kalan artıklarla yaşamak zorunda kalan emekliler" gibi sorunlarını sıralayıp şöyle yazdı:

Ancak Hanau Belediye Meclisi Üyesi Thomas Morlock’a göre hoşgörü için örnek oluşturmaktan daha önemli bir şey yok.

Bazı kullanıcılarsa bu tür otoparkların, LGBT+ bireyleri ve mültecileri kolay hedef haline getireceği eleştirisinde bulundu.

"Farklılık kenti"

Hanau, Almanya’da "farklılık kenti" olarak görülüyor. Zira Almanya Federal İstatistik Ofisi verilerine göre kentte 2018 itibarıyla mülteci kökenli 1,8 milyon kişi yaşıyor.

Irkçı Tobias Rathjen, 19 Şubat 2020'de kentteki iki kafeye saldırı düzenleyerek 4'ü Türk 9 kişiyi katletmişti. Saldırının ardından evine dönen 43 yaşındaki Rathjen, annesi Gabriele Rathjen'i öldürdükten sonra intihar etmişti.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, RT, PinkNews, Euronews Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU