Cumhuriyet yazarı: CHP’de neler oluyor?

"Planlamalar ve saha çalışmaları için karargâh kurulmuş. Yapılacak etkinlikler, geziler için önceden masa başında ayrıntılı çalışmalar yapılıyor"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Sertaç Eş, CHP’de yaşanan son gelişmeleri köşesine taşıdı.

Eş, bugünkü köşe yazısında “görünürde seçim olmasa da beklenmedik bir hareketlilik olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parti liderlerinin Ankara’da daha az vakit geçirmeye başladığına dikkati çeken Eş, CHP’nin son durumunu şu satırlarla aktardı:

CHP’deki hareketliliğin altyapısını anlamak için partinin genel merkezine kısa bir ziyaret yeterli oldu. Planlamalar ve saha çalışmaları için karargâh kurulmuş. Yapılacak etkinlikler, geziler için önceden masa başında ayrıntılı çalışmalar yapılıyor. Milletvekillerinin yaz aylarında bölgelere yaptıkları ziyaretlerin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu için bir planlama yapılmış. Ziyaret edilecek bölgeler, iller ve temas kurulacak, partinin politikalarının anlatılacağı toplum kesimleri ve sektör temsilcileri üzerinde önceden çalışmalar yapılıyor, bazı ön temaslar gerçekleştiriliyor. Öncelikli hedef CHP’ye oy vermeyenler ve partinin politikalarına karşı önyargılı kesimler. Özellikle iktidarın yarattığı algının kırılması gerekiyor. Bunun için de yine karargâhta kapsamlı çalışmalar, araştırmalar yapılmış. Ortaya konulan tespitler üzerine politikalar geliştirilmiş ve şu anda bunlar uygulama aşamasında.

Buna bir örnek veren Eş, şunları yazdı:

Kılıçdaroğlu CHP’nin az oy aldığı bir bölgeyi mi ziyaret edecek, yukarıda sıraladığımız hazırlıklar tamamlanıyor. Bir ekip önden temasların yürütüleceği bölgeye gidiyor, zemini hazırlıyor ve genel başkanı bekliyor. Aynı ekip tüm etkinliklerin ardından durum değerlendirmesi yapıyor, etkiyi ve sonuçları raporlaştırıyor. Anladığımız, CHP sistematik çalışıyor.

Eş, CHP liderinin bu tempoyu sürdürmekte kararlı olduğunu ekledi.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU