Daryl'ın kayıp zamanda neler yaptığı, son The Walking Dead bölümüyle açığa çıktı

Ünlü zombi dizisinin yeni bölümü Daryl'ın 9. sezondaki zaman sıçraması sırasında yaptıklarını ve yıllarını ormanda nasıl geçirdiğini inceliyor

Leah karakteri muhtemelen Daryl ve Carol karakterlerine odaklanacak spin-off dizisinde de yer alacak (AMC)

*UYARI - Spoiler içerir*

The Walking Dead dizisinin 10. sezonunun son bonus bölümü 9. sezondaki zaman sıçraması sırasında Daryl'ın neler yaptığını araştırıyor ve karakterin yıllarını ormanda nasıl geçirdiğini açığa çıkarıyor. 

AMC'de yayımlanan dizinin bonus bölümlerinin her biri yalnızca birkaç karaktere odaklanıyor. Bu bölümlerden ilki Maggie'yi uzakta kaldığı yıllardan sonra Alexandria'ya dönerken gösterdi ve bir diğeriyse Negan'ın geçmişine odaklanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre son bölümse Daryl'a odaklanıyor ve 9. sezonda yaşanan 6 yıllık zaman sıçraması sırasında başına neler geldiğine dair boşluğu dolduruyor. Rick'in 9. sezonda öldüğünün görülmesinin ardından Daryl ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmişti ve günlerini Rick'e dair bir belirti bulabilmek için nehir kıyısında geçirmişti.

Daryl yolculuğu sırasında bir köpekle karşılaşmıştı ve Alexandria'ya dönüp topluluğa katılmaya karar verdiğinde onu da beraberinde getirmişti. Daryl'ın geçen sürede neler yaşadığına dair bilinenler aşağı yukarı bunlarla sınırlıydı ve dizi karaktere dair şimdi daha geniş bir perspektif sunuyor.

Dizinin "Find Me" isimli bölümünde o yıllarda Daryl'ın münzevi bir hayat yaşayan Leah (Lynn Collins) adında bir kadınla tanıştığı ortaya çıkıyor. Leah köpeğiyle birlikte küçük, gösterişsiz bir kulübede yaşarken Daryl da yakınlarda bir yere yerleşiyor. 

Başlangıçta Leah, kendisini rahatsız ettiği için ona karşı düşmanca davransa da zamanla yakınlaşmaya başlıyorlar. Leah ailesini ve oğlunu nasıl kaybettiğine dair trajik hikayesini Daryl'la paylaşıyor. Daryl da öldüğüne inanmadığı kardeşini aramak için ormanda kaldığını açıklıyor. İlişkileri romantik bir hal alırken Leah, Daryl'ı seçim yapmaya zorluyor: ya kendisiyle kalacak ya da Alexandria'ya dönecek. 

Bununla birlikte Daryl nereye ait olduğuna dair karar vermekte zorlanıyor ve Rick'ten bir iz bulacağına dair umuda sarılıyor. Tekrar aramaya çıktıktan sonra döndüğünde Leah'nın gitmiş olduğunu fark ediyor.

 

 

Açıkça kalbi kırılan Daryl, Leah için bir not bırakıyor ve nota, "Sana aidim. Beni bul" diye yazıyor. Leah'ya tam olarak ne olduğu bilinmese de Daryl'la yaşadıkları karakterin yeniden dönebileceğine işaret ediyor. 

Ancak hikayenin devamında her ne olursa olsun Leah karakterinin dahil edilmesinin Daryl'ın yolculuğuna farklı bir boyut kattığı kesin. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU