Final bölümleri beklenen Vikings'den yeni fragman

Sevilen dizinin yeni bölümleri 30 Aralık’ta History Channel'dan önce Amazon Prime'da yayımlanacak

Vikings'in yaratıcısı Michael Hirst, dizinin sona ermesiyle kara vebaya odaklanacak yeni bir mini-diziyle dönecek (History Channel)

Vikings dizisinin merakla beklenen 10 final bölümü, bu ay History Channel’da yayımlanmadan önce Amazon Prime’da yayımlanacak. Bu haberin duyurulmasıyla birlikte dizinin son sezonuna dair yeni bir tanıtım videosu da paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İskandinav destanlarından esinlenerek hazırlanan dizi, Ragnar Lothbrok’un ve ailesinin maceralarına odaklanıyor. Dizi, İskandinavya’da 8. ve 9. yüzyılda yaşanan önemli olayları, zorlu yaşamı ve destansı savaşları konu alıyor.

Michael Hirst’ün yarattığı, Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig gibi isimlerin rol aldığı yapım esasan mini-dizi olarak tasarlansa da daha sonra gördüğü rağbet nedeniyle genişletilmişti. Bununla birlikte Ocak 2019’da dizinin 6 sezonun ardından sona ereceği açıklanmıştı.

Öte yandan Amazon Prime'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda 6. sezonun son 10 bölümünün History’de yayımlanmasından önce platformda gösterileceği belirtildi. Bölümler 30 Aralık’ta ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Avusturya ve İrlanda’da yayımlanacak. Dizinin ne zaman yayımlanacağı dair kısmen doyurucu olan paylaşımın yanı sıra final sezonuna dair yeni bir tanıtım videosu da paylaşıldı.

 

 

Screen Rant'in haberine göre yeni sezona dair Hirst yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Heybetli Vikings destanı sona yaklaşıyor fakat benim en sevdiğim bölümlerden bazılarını izleme fırsatı bulmadan önce değil.

 

 

Her ne kadar Vikings sona yaklaşıyor olsa da dizinin geçtiği dönemden 100 yıl sonrasını konu alacak ve Netflix’te yayımlanacak Valhalla’nın hazırlıkları başladı. 

Öte yandan Vikings’in bahsi geçen bölümleri Amazon Prime Video Türkiye’nin Aralık programında yer almıyor. 

 

Indepedent Türkçe, Screen Rant, Beyazperde

Independent Türkçe için derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU