Fatih Yaşlı'nın kitaplarını 'siyasi içerikli' diyerek satışa sunmayan Trendyol özür diledi: Hatamızı düzelttik

Kitapların 'siyasi' içerikli olduğu gerekçesiyle satışa sunulmamasıyla ilgili açıklama yapan firma, “Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz” dedi

Trendyol, 'siyasi içerikli' diyerek satışa sunmadığı kitapların daha sonra satışa sunulduğunu açıkladı / Kolaj: Independent Türkçe

Online satış şirketi Trendyol, akademisyen-yazar Fatih Yaşlı'nın kaleme aldığı, Yordam Kitap tarafından yayımlanan ve Türkiye'nin yakın siyasi tarihine dair incelemeleri ele alan Antikomünizm, Ülkücü Hareket, Türkeş-Türkiye ve Soğuk Savaş (Mayıs, 2020), Türkçü Faşizmden 'Türk-İslam Ülküsü'ne (Mayıs, 2020) AKP, Cemaat, Sünni-Ulus- Yeni Türkiye Üzerine Tezler (Temmuz, 2020) kitaplarını satışa çıkarmama kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Siyasi içerikli ürün satışı yapmamaktayız”

Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’un haberine göre, İzmir'de faaliyet gösteren ve Yordam Kitap'ın resmi temsilciliğini yapan Sakin Kitap, ürün satışı için Trendyol şirketi ile iletişime geçti.

Bünyesinde Yılmaz Özdil, Soner Yalçın gibi siyasi içerikli kitapların satışını yapan Trendyol, akademisyen ve yazar Fatih Yaşlı'nın bugüne kadar yayımlanan beş kitabından üçünü 'siyasi' olduğu gerekçesiyle satışa açmayı reddetti.

Sakin Kitap, satış başvurusuna karşı kendilerine gelen ret kararında şu ifadelerin yer aldığını belirtti: 

"Siyasi içerikli ürün satışı yapmamaktayız. Bu sebepten ürünü yayına açamıyoruz"

“Ortada çifte standart var”

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan yazar Fatih Yaşlı konuyla ilgili olarak, "Siteye bakıldığında başka politik kitaplar görülmektedir. Ortada çifte standart var. Bu kitaplar akademik çalışmalardır. Bu sansür ve çifte standardın kabul edilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

ktapalr.jpg
Firmanın 'siyasi içerikli' diyerek satışa sunmak istemediği kitaplar / Fotoğraf: Yordam Kitap

 

Trendyol özür diledi

Yaşanan gelişmelerin ardından Trendyol özür diledi. Firma, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz" dedi. 

 

Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU