İran'da son bir günde 2 binden fazla vaka tespit edildi… Bazı eyaletler ‘riskli bölge’ olarak açıklandı

Ülkede koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 70 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı sayısı 8 bin 351'e yükseldi

Fotoğraf: Reuters

Normalleşme adımları sonrası vaka sayılarının tekrar yükseldiği İran'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin yeni vaka ve can kaybı sayıları paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 70 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte toplam can kaybı sayısının 8 bin 351’e yükseldiğini ifade etti.

Cihanpur, 2 bin 43 kişide hastalık tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının da 173 bin 832'ye çıktığını aktardı.

Kovid-19 hastalarından 2 bin 619'unun durumunun ağır olduğunu kaydeden Cihanpur, 136 bin 360 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini ifade etti.

Cihanpur, ülkede bugüne kadar toplam 1 milyon 107 bin 254 test yapıldığı bilgisini paylaştı.

Bazı eyaletler ‘riskli’ olarak açıkladı

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca güneydeki Huzistan eyaletinin "kırmızı bölge" olarak kalmaya devam ettiğini, Hürmüzgan, Kürdistan, Doğu ve Batı Azerbaycan, Kirmanşah, Sistan ve Beluçistan, Buşehr ve Rezevi Horasanı'nın da "riskli eyaletler" arasında yer aldığını söyledi. 

Mayıs ayının başında günlük yeni vaka sayısı 800'lere kadar düşen İran'da, yasakların kaldırılmasının ardından vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU