Örümcek Adam’a dönüşmek isteyen kardeşler kendilerini karadula ısırttı

Peter Parker’a özenen üç küçük kardeş hastaneye kaldırıldı

Daha önce farklı aktörler tarafından canlandırılan Örümcek Adam karakteri şu sıralar genç oyuncu Tom Holland'a emanet (Disney/Marvel)

Örümcek Adam’a dönüşmek için kendilerini bir karadula ısırtan Bolivyalı üç kardeş hastanelik oldu.

Bolivya Sağlık Bakanlığı’ndan yetkili Virgilio Pietro’nun yaptığı açıklamaya göre Chayanta şehrinde keçilerini otlatan 12, 10 ve 8 yaşlarındaki Marvel hayranı kardeşler en tehlikeli örümcek türlerinden biri olarak bilinen bir karadula rastladı.

New York Post'ta yer alan habere göre örümceğin kendilerine süper güçler kazandırabileceğini düşünen kardeşler hayvanı bir çubukla dürtmeye başladı. Örümcek üç kardeşi de ısırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç çocuğunu da ağlarken bulan anne, çocukları hemen en yakındaki sağlık merkezine götürdü. İlk müdahalenin ardından üç kardeş hastaneye sevk edildi.

Peter Parker’a özenen kardeşler ertesi gün ateş, titreme ve kas ağrıları yaşamaya başlayınca bu kez La Paz şehrindeki bir çocuk hastanesine sevk edildi.  

Tedavileri bir hafta süren çocuklar geçen çarşamba taburcu edildi.

Virgilio Pietro, ebeveynleri uyararak, “Çocuklar için her şey gerçek, aslında bir illüzyon olsalar bile filmler de gerçek” dedi.

Zehri bir çıngıraklı yılandan 15 kat daha güçlü olan karadul örümceğinin ısırığı genellikle ölümcül olmasa da çocuklar, yaşlılar ve engelliler en fazla risk altındaki gruplar olarak tanımlanıyor.

Agresif bir yapıya sahip olmayan karadullar yalnızca kendilerini savunma amaçlı saldırıp ısırıyor.

1962’de Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılan Örümcek Adam çizgi romanı, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılarak süper örümcek güçlerine kavuşan liseli genç Peter Parker’ın hikayesini anlatıyor.

Defalarca sinema filmlerine uyarlanan, çizgi film ve animasyonları yapılan, video oyunları yayımlanan Örümcek Adam günümüzün en popüler Marvel süper kahramanlarından biri.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU