BM Genel Sekreteri: Koronavirüsle mücadelede dünya Güney Kore’yi örnek almalı

Guterres, Perşembe yeni vaka kaydedilmediğini açıklayan ülkedeki kriz yönetimini övdü

Güney Kore’de eğlence parkları dahi açıldı (Reuters)

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, bir yandan koronavirüsle mücadele ederken, diğer yandan iklim değişikliğiyle savaşan Güney Kore’yi düzenlediği basın toplantısında örnek gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kore Cumhuriyeti, Kovid-19’a müdahalede çok başarılı oldu” diyerek bütün diğer ülkelerin Güney Kore’nin izinden gitmesi gerektiğini söyledi.

Asya ülkesinin “iki şeyin birlikte yapılabileceğini gösteren dikkat çekici bir örnek” sergilediğini ifade eden Guterres, Seul yönetiminin koronavirüs sonrasına ilişkin ekonomik planlarında, emisyonları ve kömür kullanılan termik santralleri azaltmaya da önemli yer ayırmasını çok beğendiğini vurguladı.

Güney Kore, ülke içinde hastalığa yakalanmış yeni bir koronavirüs hastasının Perşembe kaydedilmediğini bildirmişti. Bu, ilk vakayı ABD ile aynı gün, 20 Ocak’ta, açıklayan ülkede uzun süredir ilk kez görülen bir durum. Güney Kore’nin başarısı, hızlı ve çok test yapmasına yoruluyor.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre Güney Kore’de şimdiye kadar 10 bin 774 koronavirüs vakası kaydedildi. Salgın yüzünden 248 kişi yaşamını yitirirken 9 bin 59 kişi Kovid-19’dan iyileşmeyi başardı.

İlk vakayı aynı gün açıklayan ABD'deyse bir milyon 70 bin kişiye tanı konulurken, 63 bini aşkın kişi öldü. 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU