İsrail hükümetinin zorunlu askerlik yasa tasarısını oylayacağı oturum ertelendi

Erteleme kararı Başbakan Netanyahu’nun bazı bakanlar ve Knesset üyeleriyle yaptığı uzun bir dizi görüşmenin ardından alındı

İsrailli bir gösterici, dini okul öğrencilerinin askerlik hizmetinden muaf tutulması talebiyle gösteri yapan dindar bir Yahudi’nin karşısında askere alım sürecinde eşitlik talep ediyor / Fotoğraf: Reuters

İsrail’de zorunlu askerlik yasa tasarısının oylanması için bugün yapılması planlanan kabine oturumunun ertelenmesine karar verildi.

Şarku’l Avsat’ın İsrail Yayın Kurumu’ndan aktardığı haberde, “Yasa tasarısı konusunda anlaşmaya varmanın zorluğu nedeniyle zorunlu askerlik yasasının onaylanması için bugün yapılması planlanan hükümet toplantısı ertelendi” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, devletin bu konudaki cevabını son tarih olarak yarına kadar Yüksek Mahkeme’ye sunması gerektiği de ifade edildi.

Aynı zamanda Maliye Bakanlığı, hükümetin hukuk danışmanı Ghali Behrav Mayara’ya, zorunlu askerlik kanunu taslağını reddeden güçlü tavrını ifade eden bir mektup gönderdi.

Oturumun ertelenmesine yönelik karar, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun hükümet koalisyonundaki bazı bakanlar ve Knesset üyeleriyle yaptığı uzun bir dizi görüşmenin ardından alındı.

Dindar Haredi Yahudileri askerlik hizmetinden muaf tutan yasa tasarısı, İsrail’de tartışmalara yol açıyor ve muhalefet tarafından reddediliyor.

Savaş Konseyi üyesi Benny Gantz liderliğindeki hükümet koalisyonunun bir kısmı da bunu reddediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU