Turistlere karşı bir hamle daha: Cennete Giden Merdiven'i tırmananlara gözaltı

Merdivenin sökülmesi 2,5 milyon dolara mal olacak

Cennete Giden Merdiven, 3 bin 922 basamaktan oluşuyor (Unsplash)

ABD'nin Hawaii eyaletinde, ziyareti yasaklanan Cennete Giden Merdiven'i tırmanan turistler gözaltına alınıyor.

Hawaii'nin Oahu adasındaki Honolulu şehrinde yer alan Haiku Merdiveni, sunduğu müthiş manzarayla turistlerin yoğun ilgi gösterdiği alanlardan biri. 

Ancak Honolulu Belediyesi'nden 17 Nisan'da yapılan açıklamada, 1987'den beri çıkışların yasak olduğu merdivenin 22 Nisan itibarıyla söküleceği duyurulmuştu.

Yaklaşık 855 metre yükseklikteki merdiven, yer yer sisli dağlık bölgelere erişim sağladığı için "Cennete Giden Merdiven" olarak da biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediyenin açıklamasında, rotanın hem tehlikeli olduğuna hem de başkalarına ait arazilerden geçtiğine dikkat çekilmiş, turistlerden merdivene çıkmamaları istenmişti.

Honolulu polisinin CNN'le paylaştığı bilgilere göre, 23 Nisan'da merdivene çıkan 5 kişi özel mülke izinsiz girme suçuyla gözaltına alındı.

Ayrıca 20-21 Nisan'da merdivene çıkmaya hazırlanan en az 60 kişiye uyarı yapıldığı aktarıldı. 

Polis yetkililerinden Randall Platt, helikopterlerin merdiveni sökmek için çalışma yürüttüğünü ve bölgeye girişlerin çok tehlikeli olduğunu belirtti. 

II. Dünya Savaşı'nda kurulan radyo kulesine erişim için ABD Donanması tarafından inşa edilen merdivenin sökülmesi, belediyeye yaklaşık 2,5 milyon dolara mal olacak. 

Yaklaşık 5 ay sürmesi beklenen söküm işlemi tamamlandıktan sonra merdivenin nereye taşınacağı henüz kararlaştırılmadı. 

Jurassic Park, Pearl Harbor ve Jumanji gibi ünlü yapımların çekildiği Kualoa Çiftliği, merdivenleri satın alabileceklerini belirtmişti. Oahu adasındaki çiftlik de Hawaii'ye giden turistlerin sık ziyaret ettiği yerler arasında.


Independent Türkçe, CNN, Hawaii News Now

DAHA FAZLA HABER OKU