Ahmet Davutoğlu: İsrail askerlerinin suyu da, gıdası da, İsrail uçaklarının yakıtı da Türkiye’den gidiyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün'e destek amacıyla Denizli'ye ziyarette bulundu

Denizli'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İsrail'le ticaretine dikkat çeken Ahmet Davutoğlu; "Biz bayramda çocuklarımızın torunlarımızın kardeşlerimizin alnını okşamayı, bağrımıza basmayı düşünürken Gazzeli anneler babalar hayatını kaybetmiş çocuklarının cesetlerini bağırlarına basıyorlar. 'One minute' denildiğinde ve o savaşlarda Türk bayraklarını taşıyan o Gazzeliler şimdi yürekleri yanarak şu manzarayı görüyorlar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, İsrail askerlerinin içtiği suların Türkiye'den geldiğini belirterek, Filistinlilerin yaşadığı acıları anlattı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti:

Hiç kimse yalan söylemesin. 'Efendim Filistin'e gidiyormuş onlar.' Hayır, İsrail askerlerinin suyu da, gıdası da, İsrail uçaklarının yakıtı da, İsrail’in Mescid-i Aksa'yı çevirmek için aldığı dikenli tel de, o işgalci yerleşimcilerin yaptığı binaların demiri çimentosu da Türkiye’den gidiyor. Yazıklar olsun. Şimdi üzerinde Made in Türkiye yazan albayraklı konserve kutularını gördüklerinde Filistinlilerin yüreği kan ağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Mitinglerde 'İsrail’le ticareti kes' diye haykıran gençleri tutuklatıyor, gözaltına aldırıyor. 28 Şubat zihniyetidir bu. 28 Şubat da Kudüs mitingi oldu diye, Kudüs toplantısı oldu diye başlamıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU