Kevin Spacey belgeselinin detayları ortaya çıktı

Daha önce hiç görülmemiş röportajları da içeriyor

Netflix dizisi House of Cards'ın kadrosundan çıkarılan Spacey, yapım şirketine 31 milyon dolar tazminat ödemişti (Reuters)

Hakkında açılan cinsel saldırı davasından geçen yıl beraat eden Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey, bir belgesele konu oldu.

64 yaşındaki aktörle ilgili belgesel çekileceği ilk olarak 2022'de açıklanmıştı. Variety, belgeselin tamamlandığını duyururken iki bölümden oluşan yapımla ilgili detayları ve gösterim tarihini açıkladı.

Erkekler, Spacey'yle yaşadıkları deneyimleri anlattı

Britanya'da 6 ve 7 Mayıs'ta Channel 4'da gösterime girecek iki bölümlük belgesel, Spacey Unmasked (Maskesiz Spacey) adını taşıyor. Belgesel ABD'de de Max'te ekranlara gelecek ancak gösterim tarihi henüz açıklanmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce hakkında açılan davayı "hükümsüz" diye nitelendiren Amerikalı oyuncuya cinsel saldırı, rıza olmadan cinsel ilişkiye girmeye neden olmak ve bir kişiyi cinsel birleşmeye zorlama suçlamaları yöneltilmişti. 

Londra'daki Southwark Kraliyet Mahkemesi'nde görülen duruşmada kararın açıklanmasının ardından Spacey, gözyaşlarını tutamamış ve mahkemeye teşekkür etmişti.

Belgesel, Britanya'daki davayla bağlantısı olmayan ve Spacey'yle yaşadıkları deneyimler hakkında ilk kez konuşan çok sayıda erkekle yapılan röportajları içeriyor.
 


Belgeselin resmi açıklamasına göre "Spacey Unmasked, bir zamanlar dünyanın en beğenilen ve saygı duyulan aktörlerinden biri olan bir adama adli bir bakış" sunuyor.

Çocukluğu, yıldızlığa yükselişi ve düşüşü

Daha önce hiç görülmemiş röportajları ve arşiv görüntülerini içeren dizi, çocukluğundan Broadway'deki ilk başarısına, ardından yıldızlığa yükselişine ve düşüşüne kadar Spacey'nin hayatını inceliyor.

Belgeselin açıklaması şöyle devam ediyor:

2023'te Spacey, Britanya'da görülen davada 4 erkeğe karşı işlediği cinsel suçlardan beraat etti. Bu iki bölümlük dizi, Spacey'nin davranışlarını araştıracak, bu davayla ilgisi olmayan ve neredeyse tamamı daha önce hiç konuşmamış çok sayıda erkekle, Kevin Spacey'yle yaşadıkları deneyimler hakkında konuşacak.

Spacey Unmasked'in yönetmenliğini ve yapımcılığını Katherine Haywood, yönetici yapımcılığınıysa Dorothy Byrne ve Mike Lerner üstlendi. 


Independent Türkçe, Variety, People

DAHA FAZLA HABER OKU