Düşük bütçeli yeni korku filminden rekor üstüne rekor

Stephen King "kesinlikle mükemmel" demişti

Rekortmen korku filmi, dünya çapında 11,1 milyon dolar kazandı (IFC)

Late Night With The Devil, Shudder için önemli bir dönüm noktasını aşmayı başardı.

Colin ve Cameron Cairnes ikilisi tarafından yazılıp yönetilen bağımsız korku filmi, 1977'de geçiyor.

Doğaüstü film, gece yarısı canlı yayımlanan bir sohbet programının aşırı hevesli sunucusunun, reytingleri artırmak için bilmeden şeytanı masum izleyicilerin oturma odalarına salmasını konu alıyor. 

Eleştirmenler hayran kaldı

Late Night With The Devil sinemalarda gösterime girmeden önce, hem eleştirmenlerden hem de Stephen King gibi usta isimlerden olumlu yorumlar aldı. Bu da düşük bütçeli korku filmi için büyük bir ticari başarıya dönüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AMC Networks'ün korku türüne yönelik abonelikli yayın platformu Shudder'da 19 Nisan'da gösterime giren film ilk hafta sonunda rekor kırdı.

İzleyicileri ekran başına çeken film, hem Shudder hem de AMC+'ta en çok izlenen yapım oldu.

Film, Demián Rugna imzasını taşıyan Arjantin yapımı korku filmi When Evil Lurks ve V/H/S/99'u geride bıraktı.

Kariyerinde pek çok film olsa da genellikle yan rollerde görmeye alışkın olduğumuz David Dastmalchian, Late Night With The Devil'da sohbet programı sunucusu Jack Delroy'u canlandırıyor. Ona Laura Gordon, Ian Bliss, Ingrid Torelli ve Rhys Auteri eşlik ediyor.

"Kesinlikle mükemmel"

Late Night With The Devil'a en büyük övgü, bugüne dek pek çok korku klasiğine imza atan yazar King'den geldi. İkonik korku yazarı, sosyal medyadaki takipçilerini "kesinlikle mükemmel" diye nitelendidiği filmi izlemeye çağırdı.
 


Late Night with the Devil, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da da kusursuza yakın bir puana sahip. Film, 194 sinema yazarının yorumlarına göre 100 üzerinden 97 puan almayı başardı.

Late Night with the Devil, sinemalarda gösterime girdiğindeyse gişede ilk üç gününde 2,8 milyon dolar kazanarak dağıtımcısı IFC Films için bir rekor kırdı.

Bu hasılat, IFC'nin şimdiye kadar bir hafta sonunda elde ettiği en yüksek kazanç oldu.


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU