Beyin kanserine yakalanan doktor, ilk kez uygulanan tedaviyle olağanüstü sonuçlar aldı

"Yılın Avustralyalısı" teşhisten 12 ay sonra glioblastomda "nüks belirtisi olmadığını" söyledi

(X/@ProfRScolyerMIA)

Avustralyalı bir doktor, hayatını kurtarmak için kendi araştırmalarına dayanan deneysel bir tedavi gördükten bir yıl sonra beyin kanserinin nüksetmediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

57 yaşındaki Richard Scolyer, haziranda kendisine beyin tümörü teşhisi konduğunu ve bunun, "kesin ölümle" karşı karşıya olduğu anlamına geldiğini bildiğini söyledi.

Profesör Scolyer, melanom üzerine yaptığı araştırmalara dayanan, dünyada ilk kez gerçekleştirilen deneysel bir tedavi gördü. Bu gelişme glioblastomun alt türlerine sahip hastalar için büyük bir atılım olabilir. 

Patolog, glioblastomunun nüksedip nüksetmediğini kontrol etmek için bir MRI taramasına girdiğini ve "nüks belirtisinin hâlâ olmadığını" öğrendiğini salı günü söyledi.

Eski adı Twitter olan X'te "Daha mutlu olamazdım!!!!!" diye yazdı. 

Bana çok iyi bakan muhteşem ekibe, özellikle de eşim Katie ve harika aileme teşekkür ederim!

Dünyanın önde gelen melanom patoloğu, melanom tedavisinde hayat kurtaran çalışmaları nedeniyle meslektaşı tıbbi onkolog Profesör Georgina Long'la birlikte 2024'te "Yılın Avustralyalısı" seçildi.

İkili, Avustralya Melanom Enstitüsü'nün eş direktörleri ve kanser hücrelerine saldırmak için vücudun bağışıklık sistemini kullanan immünoterapiyi kullanarak ölümcül cilt kanserinin tedavisinde devrim yarattığı için övgü topluyor.

Geçen haziranda "kötünün de kötüsü" beyin kanseri teşhisi konan Scolyer, immünoterapi tedavisi için "kobay" olmaya karar vermişti.
 


Profesör Long ve doktor ekibinin Profesör Scolyer'da kullandığı araştırma, glioblastoma hastaları için klinik deneylere tabi tutulacak.

Denemeler için gerekli evrakları hazırlamaya başlayan doktor ekibinin denemelerden alacağı olumlu sonuçların, milyonlarca hasta için 19 yıldır değişmeden kalan mevcut kanser tedavisini kökten değiştirmesi bekleniyor.

Scolyer, "Umarım bu sadece benim için değil, tüm beyin kanseri hastaları için daha iyi sonuçlara dönüşür" dedi.

BBC'nin haberine göre Scolyer, ameliyat öncesi immünoterapi kombinasyonuna sahip ilk beyin kanseri hastası oldu. Ameliyattan 12 gün önce bir kombinasyon immünoterapi uygulanarak kanseri hedef alındı. Daha sonra tümör ameliyatla çıkarıldı ve Scolyer, radyasyon ve kemoterapi aldı.

Tümörü için immünoterapi ve diğer kişiselleştirilmiş aşıları almaya devam etti.

Geçen ay profesör, deneysel tedavisi için 10 kişiselleştirilmiş antikanser aşısından 8. dozu aldığını söylemişti.

Ancak doktorlar Profesör Scolyer'in iyileşme ihtimalinin "çok düşük" olduğuna inandıkları için tedavinin sadece ömrünü uzatması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU