TikTok'u yasaklayacak düzenlemeyi imzalayan Biden kampanyasında kullanmaya devam ediyor

Biden-Harris kampanyası "genç seçmenlere ulaşmak için elindeki her aracı" kullanmayı planlıyor

(Reuters)

Joe Biden, TikTok'un yasaklanmasına yol açabilecek bir önlemi yasalaştırmasına rağmen ABD Başkanı'nın kampanyası, seçim dönemi boyunca bu sosyal medya uygulamasını kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Biden'ın kampanyasının NBC News'a konuşan bir yetkilisi, "Parçalanmış bir medya ortamı, seçmenlerle bulundukları yerde buluşmamızı gerektiriyor ve buna internet de dahil" dedi. 

TikTok, seçmenlerin içeriğimizi gördüğünden emin olduğumuz pek çok mecradan biri.

Biden'ın kampanyası, "genç seçmenlere bulundukları yerde ulaşmak için sahip olduğu her aracı" kullanmayı amaçladığını duyurdu ve uygulamayı "gelişmiş güvenlik önlemleriyle" kullanmaya devam edeceği sözünü verdi.

Bu açıklamalar, Biden'ın çarşamba günü masasına devasa bir dış yardım paketi içinde gelen ve "TikTok yasağı" diye adlandırılan yasayı imzaladığı sırada yapıldı. Kampanyasının konuyla ilgili açıklamalarına rağmen Biden, çarşamba günü önlemi imzaladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında TikTok'la ilgili sorulara kayıtsız kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent yorum için Biden'ın kampanya ekibiyle temasa geçti ancak yanıt alamadı.

Yasanın dili, TikTok'un ana şirketi ByteDance'in video paylaşım uygulamasını gelecek 9 ay içinde satması gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde TikTok, ABD'deki uygulama mağazalarından kaldırılacak.

Bu da yasağın en erken gelecek ocakta, yani 2024 seçim dönemi gelip geçtikten sonra başlayabileceği anlamına geliyor.

Yine de Biden'ın kampanyasının Çinlilerin sahip olduğu sosyal medya platformunu kullanma kararı, Beyaz Saray'ın uygulama hakkında söyledikleriyle keskin bir tezat oluşturuyor.

Bu ay Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby gazetecilere şunları söylemişti: 

TikTok'un ByteDance'in olması, bu uygulamadaki verilerin güvenliği ve bu verilerin Çin Komünist Partisi'yle yakın bağları olan bir şirket tarafından kullanılması konusunda bizi düşündürüyor ve endişelenmemize neden oluyor.

Öte yandan kampanyanın TikTok hesabı olan @bidenhq, şubatta platforma katıldığından bu yana 306 binden fazla takipçi kazandı.

Hesap, Biden'ın bir Wawa mağazasına girerken çekilmiş günlük hayatından videolardan Başkan'ın Ulusa Sesleniş  konuşmasından önemli anlara ve 2024 seçimindeki Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın sus payı davası duruşma salonunda uyuduğu iddiasıyla dalga geçen mimlere kadar çeşitli içerikler yayımlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU