Kadirov pankreas hastalığından muzdarip

Dün Kadirov'un Telegram kanalında, bir hükümet toplantısına katıldığını gösteren bir video yayınlandı

Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadırov / Fotoğraf: DPA

Rusya'da Çeçen Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un sağlık durumuyla ilgili söylentiler yeniden yayıldı. Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre, basında çıkan haberlerde kendisinin tedavi edilemeyen tedavi edilemez bir pankreas hastalığından muzdarip olduğu belirtildi.

Rusya dışında yayınlanan Novaya Gazeta Europe, dün (Pazartesi) Kadırov'un sağlık durumu ile ilgili bir haber yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birkaç ay önce benzer söylentileri yalanlayan yetkililer, basında çıkan son haber hakkında resmi olarak yorum yapmadı. Gazete’nin haberinde "Ramzan Kadırov'un (47 yaşında) sağlık durumu iyileşme umudu bırakmıyor, güçlü Çeçen diktatörün (ölümünden) sonra Moskova'nın artık (Çeçen Cumhuriyeti'nde) istikrarı nasıl koruyacağına pratik olarak karar vermesi gerekiyor” ifadeleri yer aldı.

Nobel Barış Ödülü sahibi Dmitry Muratov tarafından kurulan gazetenin haberinde, Kadirov'a yakın kaynakların yanı sıra Rusya Cumhurbaşkanlığı İdaresindeki Hastane doktorlarına da atıfta bulunuldu.

Bu arada dün Kadirov'un Telegram kanalında, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'deki bölgesel hükümet toplantısına katıldığını gösteren bir video yayınlandı. Kadırov'un masanın önünde neredeyse hareketsiz oturduğu ve yalnızca yavaş ve belirgin bir güçlükle konuştuğu göz önüne alındığında, kaydın Kadırov'un sağlık durumu hakkındaki spekülasyonları ortadan kaldırması pek olası görünmüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU