Çocuklar MİT’e mektup yazdı: Gizli ajan gibi annemi takip ediyorum

Çocuklar 23 Nisan etkinliği kapsamında MİT’e mektup yazdı

Fotoğraf: MİT

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) Başkanı İbrahim Kalın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı mesaj paylaştı.

Kalın mesajında, "Gazi Meclisimizin açılışının 104. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Devlet Baba, ellerinden öperim"

Ayrıca MiT’ten yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocukların MİT’e gönderdiği bazı mektuplar da paylaşıldı.

 MİT etkinlik kapsamında 5-14 yaş arasındaki çocuklardan  “güvenlik, istihbarat ve gizli ajan” kelimeleri odaklı mektuplar ve resimler istemişti.

Çocukların MİT’e gönderdiği mektuplarda ilginç istekler yer aldı. Mektubuna “Saygı Değer Devlet Baba, ellerinden öperim” diye başlayan Zeynep, “Teşkilat” dizisini çok sevdiğini ancak babası uykuya gönderdiği için dizinin sonunu kaçırdığını belirterek yadım istedi: “Lütfen babama söyleyin dizinin tamamını izlememe izin versin”

1.jpg
Görsel: MİT

Şırnak’tan yazan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hikmet ise “ajan ağabeylerine” şu soruyu sordu:  Aklıma takılıyor düşmanlar sizin nasıl ajan olduğunuzu anlamıyorlar?

3.jpg
Görsel: MİT

Küçük Hinanur ise annesi ile arasında geçen ajanlık macerasını anlattı: Ben geceleri annem olmadan uyuyamıyorum. Uyuduktan sonra gizli ajan gibi annemi takip ediyorum gizli gizli. Beni uyuttuktan sonra ne yapıyor, ne yiyor, kimle konuşuyor. Ama genelde annem beni yakalıyor ve geri hemen yatırıyor

2.jpg
Görsel: MİT

“İnşallah bir gün gizli bir ajanla tanışırım” diyen Demir ise gelecekte cumhurbaşkanı olmayı hayal ediyor

4.jpg
Görsel: MİT

MİT açıklamasında İbrahim Kalın’ın çocuklara cevap olarak yazdığı mektup da paylaşıldı. Kalın mektubunda,  “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu özel gün için gönderdiğin mektup ve resimleri çok beğendim. Resimler harika olmuş. Mektubunda çok güzel ifadeler var. Bizi, ülkeminizi ve Teşkilatımızı çok güzel anlatmışsın. Seni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

image-000.jpg
Görsel: MİT

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU