UNRWA Komiseri Batı Şeria'daki koşulların kötüleştiği konusunda uyardı

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'de savaşın başlamasından bu yana Batı Şeria'da en az 112 Filistinli çocuk da dahil olmak üzere yüzlerce kişinin öldürüldüğünü aktardı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini / Fotoğraf: AP

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini dün (Pazar) mülteci kampları da dahil olmak üzere Batı Şeria'daki koşulların kötüleştiği konusunda uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lazzarini “X” platformunda yaptığı açıklamada, Nur eş-Şems kampında İsrail güçleri tarafından yürütülen son operasyonun “yaşam kaybına, evlerde ve kamu hizmetlerinde ciddi hasara neden olduğunu” belirtti ve 7 Ekim'de Gazze'de savaşın başlamasından bu yana Batı Şeria'da en az 112 Filistinli çocuk da dahil olmak üzere yüzlerce kişinin öldürüldüğüne dikkat çekti.

Lazzarini, hareket kısıtlamalarının ve İsrailli yerleşimcilerin uyguladığı şiddetin Batı Şeria halkını iş bulmaktan alıkoyduğunu, geçimlerini sağlamaktan mahrum bıraktığını ve "kalıcı bir korku durumu yarattığını" belirtti.

Philippe Lazzarini, "İşgali sona erdirmenin ve uzun süredir çözülmemiş çatışmayı siyasi araçlarla ve barışa gerçek bir bağlılıkla çözmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU