"Gazze Şeridi'nin bölünmesi" korkusu

İsrail Batı Şeria'da bir kampı yerle bir ederken, Abbas Washington ile ‘ilişkileri yeniden gözden geçirme’ tehdidinde bulundu

İsrail tankları 10 Nisan'da Gazze Şeridi sınırında / Fotoğraf: Reuters

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyini merkezinden ve güneyinden ayıran Netzarim Koridoru’nu genişletirken, bu hamlenin Gazze Şeridi'ni ‘bölmeyi’ amaçlayan bir sürecin parçası olduğuna dair korkular var.

Vatandaşlar, son iki gün içinde İsrail askerlerinin Cuhr ed-Dik bölgesinin kuzeydoğusundaki ayrım sınır hattından Selahaddin Caddesi'ne ve er-Reşid el-Bahri Caddesi'ne kadar uzanan, 6 kilometre uzunluğunda ve 7 kilometre genişliğindeki Netzarim Koridoru’nda yoğun hareketlilik gözlemlediklerini söyledi.

Netzarim Koridoru’ndaki İsrail takviyeleri, işgal ordusunun en-Nuseyrat Mülteci Kampı’nın kuzeyinde ve yakınlardaki ez-Zehra ve el-Muğrega bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonların ardından geldi.

Bu arada İsrail güçleri, Cuma günü başlayan ve Cumartesi günü de devam eden askeri operasyon kapsamında Batı Şeria'nın Tulkarim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’nı yakıp yıkmaya devam etti ve en az 10 Filistinliyi öldürdü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD’nin Filistin Devleti'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyeliğine karşı vetosunu ‘hayal kırıklığı’ olarak nitelendirerek Washington ile ilişkileri yeniden gözden geçirme tehdidinde bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU