Baby Reindeer'ın yıldızı, zor sahnelerde rol arkadaşının durumunu kontrol etmiş

Aktris, "4. bölümün çekim süreci gerçekten zordu" dedi

Richard Gadd, Baby Reindeer'da (Netflix)

Netflix'in ısrarlı takip konulu popüler dizisi Baby Reindeer'da rol alan Jessica Gunning, "zor" sahneler sırasında dizinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu Richard Gadd'ın durumunu yokladığını açıkladı.

38 yaşındaki oyuncu, başarısız komedyen Donny Dunn'ı (Gadd) 4,5 yıl boyunca acımasızca taciz eden saplantılı Martha Scott'ı canlandırıyor. Dizi, Gadd'ın gerçek hayattaki saplantılı bir takipçisiyle yaşadığı kendi deneyimlerinden esinlenerek kurgulanmış.

*Haberin devamında spoiler'lar var*

7 bölümlük dizide cinsel şiddet, tecavüz ve istismarı tasvir eden bir dizi üzücü sahne yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında en travmatik deneyimlerinden bazılarını yeniden canlandıran Gadd için bu içerik hassas noktasına dokunuyordu. BBC'ye konuşan Gunning, "Özellikle 4. bölümün çekimleri sırasında iyi olduğundan emin olmak zorunda hissettim. Bu gerçekten zorlu bir süreçti" dedi. 

White Heat'in yıldızı sözlerine şöyle devam etti:

Richard inanılmaz derecede cesur, hassas ve tüm bunları yeniden yaşamaya açıktı. Ondan çok etkilendim.

Donny'nin Edinburgh Fringe festivalinde tanıştığı başarılı ve ondan yaşça büyük TV yazarı tarafından önce manipüle edilip sonra da istismar edildiği 4. bölüm, cinsel şiddetin en grafik tasvirlerini içeriyor.

Öte yandan dizi, eleştirmenlerden büyük beğeni toplayarak, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da nadir görülen yüzde 100 onay puanını aldı. Ayrıca Netflix'in hem ABD hem de Birleşik Krallık listelerinde zirveye yerleşti. 

Gunning'in canlandırdığı Scott karakteri, The Independent'ın şef TV eleştirmeni Nick Hilton başta olmak üzere geniş kesimler tarafından övgüyle karşılandı. 4 yıldızlı eleştirisinde Nick Hilton şöyle demişti:

Gunning'in Martha karakterindeki performansı, diziye bir başka belirsizlik katmanı daha ekliyor: Martha bazen acımasız, bazen savunmasız ama her zaman Scott'ın hayatında ve ekranda etkileyici bir varlık.

Aktris, Scott'ı "deli" ya da "çatlak" bir kadına indirgemekten kaçınmak için rolü karmaşa ve ince ayrıntılar katarak oynamaya özen gösterdiğini söylediğinden bu etki kasıtlı olarak yapılmış gibi görünüyor. 
 

Jessica Gunning, Baby Reindeer'da saplantılı Martha rolünde (Netflix)
Jessica Gunning, Baby Reindeer'da saplantılı Martha rolünde (Netflix)


Gunning, "Martha'ya gerçekten önem verdim. Birinci bölümü okur okumaz onun çekimine kapıldım" diyor.

Onu asla kötü karakter olarak görmedim. Böyle bir rolü canlandırırken bunun yapılabileceğini de sanmıyorum. Onu her zaman çok yönlü ve karmaşık biri olarak gördüm.

Baby Reindeer halihazırda Netflix'te yayımlanıyor.

Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından (https://alo183.aile.gov.tr/) ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden (https://magdurbilgi.adalet.gov.tr/305/Cinsel-Saldiri---Tecavuz) destek isteyebilirsiniz.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU