Çığır açan korku filminin oyuncuları harekete geçti

1999'da gösterime girerek sansasyon yaratmıştı

Korku klasiği, Blair Cadısı olarak bilinen yerel efsaneyle ilgili belgesel çekmek için Black Hills'te gezintiye çıkan üç sinema öğrencisini anlatıyordu (Artisan Entertainment)

Gişe canavarı korku filmi Blair Cadısı'nın (The Blair Witch Project) yıldızları Heather Donahue, Joshua Leonard ve Michael Williams, cumartesi günü Lionsgate'e bir mektup göndererek 1999'da gişe rekorları kıran yapımdaki çalışmaları için daha sağlam bir telafi ve isimlerinin ya da yüzlerinin kullanıldığı gelecekteki Blair Cadısı projeleri için "anlamlı istişare" talep etti. 

Oyuncuların her biri, dünya çapında 248 milyon dolar hasılat elde eden filmdeki mülkiyet haklarının satın alınmasından 300 bin dolar kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama, Lionsgate ve Blumhouse'un, yeni bir filmle seriyi canlandırmayı planladıklarını duyurmasından 10 gün sonra geldi. 

Lionsgate 1999 yapımı filmin yapımcılığını ya da dağıtımını üstlenmemişti. Prodüksiyon şirketi, filmin mülkiyetini bağımsız dağıtımcı Artisan Entertainment'ı 2003'te satın alarak elde etmişti.

Çığır açan Blair Cadısı'nın oyuncularından Joshua Leonard, Lionsgate ve Blumhouse'un yeni bir film hazırlığında olduklarını duyurmasına sosyal medyadan sert bir yanıt vermişti. 

"Hem iğrenç hem de aşağılayıcı"

Leonard, "Küçük punk-rock filmimizle gurur duyuyorum ve hayranları SEVİYORUM" diye yazarak şöyle demişti: 

Ama bu noktada, işimizden elde edilen kârın aslan payını cebe indirenlerin 25 yıllık saygısızlığı sözkonusu ve bu hem iğrenç hem de aşağılayıcı.

Leonard, Williams ve Donahue (şu anda Rei Hance adını kullanıyor) yaptıkları son açıklamada Lionsgate'i kendilerine geriye dönük ödeme yapmaya çağırıyor.

Ayrıca "Heather, Michael ve Josh'un isimlerinin ve/veya yüzlerinin kamusal alanda tanıtım amacıyla ilişkilendirileceği gelecekteki herhangi bir Blair Cadısı projesi için anlamlı istişare" talep ediyorlar.

Lionsgate 2016'da dünya çapında 45 milyon dolar kazanan devam filmi Blair Cadısı'yla (Blair Witch) seriyi yeniden canlandırmayı denemişti. Şirket ayrıca Las Vegas'ta Blair Cadısı temalı bir kaçış odası işletiyor.

"Ayrılmaz şekilde bağlantılı"

Açıklamada "İlk filmin ekibi olarak Lionsgate'in fikri mülkiyetten uygun gördüğü şekilde para kazanma hakkına saygı duymakla birlikte Heather Donahue, Joshua Leonard ve Mike Williams'tan oluşan orijinal oyuncu kadrosunun önemli katkılarını vurgulamalıyız" dendi.

Açıklama şöyle devam ediyor:

Bir seriye dönüşen filmin gerçek yüzleri olarak, onların görselleri, sesleri ve gerçek isimleri Blair Cadısı'yla ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Onların eşsiz katkıları sadece filmin özgünlüğünü tanımlamakla kalmadı, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerde yankı uyandırmaya devam ediyor.

İkonik korku filminin yönetmenleri Eduardo Sanchez ve Dan Myrick'in yanı sıra yapımcılar Gregg Hale, Robin Cowie ve ortak yapımcı Michael Monello da oyuncuları destekleyen ortak bir açıklama yayımladı.

Tüm zamanların en kârlı filmlerinden

Blair Cadısı, pazarlama masrafları hariç 35 bin dolar gibi cüzi bir bütçeyle çekilmiş ve Ocak 1999'da Sundance Film Festivali'nde gösterildiğinde bir anda sansasyon yaratmıştı.

Artisan Entertainment filmi satın almış ve haziranda sinemalarda gösterime sokmuştu. Bir yaz fenomeni haline gelen proje, hem 1999'un en yüksek gişe hasılatı elde eden 10 filminden hem de tüm zamanların en kârlı yapımlarından biri oldu.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU