Yeni vampir filmi distopik aksiyona kafa tutuyor

Övgülere rağmen beklentilerin altında kaldı

Tutsak Abigail, 19 Nisan'da Türkiye'de de gösterime girdi (Universal Pictures)

Yeni korku filmi Tutsak Abigail (Abigail) açılış günü ve ön gösterimlerinde 4 milyon dolar kazanmayı başardı.

Kuzey Amerika'da 3 bin 384 salonda gösterime giren vampir filmi, hafta sonunun şu ana kadar en iyi performans gösteren filmi oldu. 

Başabaş rekabet

Yine de Alex Garland'ın parçalanmış bir Amerika'yı konu alan distopik aksiyon filmi İç Savaş'ın (Civil War) hafta sonu toplamında Tutsak Abigail'i geride bırakacağı tahmin ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahminler tutarsa İç Savaş, gösterime girdiği ikinci haftada 11 milyon dolar hasılatla bir numarada kalacak. 

Bağımsız yapım ve dağıtım şirketi A24'ün yeni filmi, Kuzey Amerika'daki toplam hasılatını 44 milyon dolara çıkarmak üzere.

Universal'ın yeni filmi Tutsak Abigail'in gişede daha başarılı olması bekleniyordu. Filmin gösterime girdiği hafta sonunda 12 milyon ila 15 milyon dolar aralığında bir kazanç sağlayacağı öngörülüyordu. Korku filminin hafta sonu hasılatının 10 milyon dolar civarında kalacağı tahmin ediliyor.

28 milyon dolara mal olan Tutsak Abigail, kaçırılıp izole bir malikaneye kapatılan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 

Angus Cloud'un son filmi

Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett yönetmenliğindeki filmde Çığlık (Scream) serisiyle tanınan Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton ve William Catlett rol alıyor. 

Tutsak Abigail ayrıca HBO'nun sevilen draması Euphoria'nın geçen yıl hayatını kaybeden yıldızı Angus Cloud'un son filmi olma özelliğini de taşıyor.

Tutsak Abigail, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 83 puan almayı başardı. Sinema yazarlarından son derece olumlu yorumlar alan filmin izleyici skoruysa 88.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU