Reuters: Batılı devletler, Türkiye üzerinden İran'a tansiyonu düşürücü mesajlar göndermeye çalışıyor

Batılı diplomat, "Son günlerde özellikle gerilimin azalması mesajını yineleyerek İran'a Türkiye üzerinden mesaj göndermeye çalıştık" dedi

Fotoğraf: AA

İran'a tansiyon düşürücü mesajlar göndermeye çalıştıklarını söyledi.

İsrail bugün İran'a bir saldırı gerçekleştirirken, diplomat söz konusu açıklamaları bu saldırı öncesi yaptı. İran saldırının ardından misilleme yapma planının olmadığını belirtti.

İran'ın haftasonu İsrail'e yönelik misilleme saldırısı düzenlemesinin ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı İran ve ABD ile temaslarda bulunduğunu doğrulayarak itidal çağrısında bulunduğunu ve gerilimin daha da artması durumunda bölgesel savaş çıkabileceği uyarısında bulunduğunu açıklamıştı.

Türkiye tarafından İran'a iletilen mesajların sorulması üzerine Batılı bir diplomat "Son günlerde özellikle gerilimin azalması mesajını yineleyerek İran'a Türkiye üzerinden mesaj göndermeye çalıştık" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın idari ve siyasi işlerden sorumlu müsteşarı John Bass John Bass hafta başında Ankara'ya gelerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

ABD'li bir yetkili "Bölgede daha kapsamlı bir çatışma çıkması ve gerilimin daha fazla artmasını önlemenin önemini ele aldılar" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU