MSB: İncirlik Üssü'nün ismi değiştirildi

"İncirlik/Adana’da bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirilmiştir"

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi de dahil gerçekleştirilen operasyonlarla, son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024'ten bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısının 331'i Irak'ın kuzeyinde, 417'si ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 748'e ulaştığını söyledi.

Envantere giren yeni silah sistemleri

Tuğamiral Aktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kapsamlı ve büyük adımların atıldığı yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin katkısıyla TSK'nın etkinliğinin ve caydırıcılığının her geçen gün daha da arttığına işaret etti.

Aktürk, bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda "Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi (MİLKAR)" ile "Temel Eğitim Helikopteri"nin muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını ifade etti.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi'yle birlikte geliştirilen 76/62 milimetre "Milli Deniz Topu"nun ilkinin TCG Akhisar'a monte edilerek, liman ve deniz testlerine hazır hale getirildiğini aktaran Aktürk, "Ayrıca, bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan '8 adet Liman Kontrol Botu Projesi' kapsamında, yerli ve milli asayiş ve emniyet botu ASBOT'un sonuncusu 4 Nisan'da teslim edilmiştir" bilgisini verdi.

İncirlik Üssü’nün adı değişti

Tuğamiral Aktürk ayrıca "İncirlik/Adana’da bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirilmiştir" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU